Melegedésnek indult az idő, vajon újra 30 fok lesz?





Kedden már az egyik időjárási portál szerint 26, míg a másik szerint 28 fok is lehet. Talán lesz olyan országrész, ahol 30 fokig is felkúszik a hőmérő higanyszála.



Megosztás
Szerző: Z. H.
Létrehozva: 2023.10.02.
napsütés sütögetés időjárás

Egy szavunk nem lehet az utóbbi napok időjárására. Vajon októberben is folytatódik a vénasszonyok nyara? Érdemes még kerti sütögetést és egyéb kerti partikat szervezni? Nos, az időjárási portálok előrejelzései szerint ismét melegedésnek indult az időjárás, már csak az a nagy kérdés, hogy újra elérjük-e a 30 fokot.

időjárás
Fotó: Laufer László / Dunántúli Napló 

Nos, a koponyeg.hu portál szerint október második napján napos és felhős időszakok váltják majd egymást és a hőmérő higanyszála nagyjából 25 fok körül áll meg. Kedden már egy kicsivel melegebb lesz, ekkor már 26 fokot is mérhetünk, a napsütés azonban ezen a napon sem lesz zavartalan. 

Az idokep.hu előrejelzése még ennél is melegebb időt jósol. Hétfőn már 27, míg kedden akár 28 fok is lehet. Ráadásul mindkét nap sokat süthet a nap és csupán gyenge felhősödés várható. Október 3-án egyébként a napi hazai rekord 30,8 fok, melyet még 2020-ban mértek Baranya vármegyében, Kémes községben. Az időjárási előrejelzések szerint két fok hiányzik hozzá, amelynek elérése cseppet sem lehetetlen.

Vajon milyen lesz az októberi időjárásunk? Az idokep 30 napos előrejelzése szerint a hónap közepéig kitart a 23-25 fokos kellemes őszi idő. A hónap második felében fokozatosan csökken majd a hőmérséklet. Először 20 fok körüli maximumokat mérhetünk, majd 21-től a hónap végéig 16-18 fok körüli csúcshőmérsékletekben bízhatunk.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás