„Hajnalban izgatottan indultunk neki az útnak” – új élményekkel gazdagodott SMA-s Zsoltika





Zsoltika minden nehézsége ellenére imád utazni és élvezi az életet. Az SMA 1-es betegséggel küzdő kamasznak minél több élményt szeretnének szerezni a szülei.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.10.18.
Módosítva: 2023.10.18.
SMA Zsoltika bográcsozás kirándulás gyerekkel

Az SMA 1-es betegséggel küzdő Zsoltikának maximum egy évet jósoltak az orvosok, mindezek ellenére a fiú már 16 éves boldog kamasz. Imád a családjával lenni és utazni. Szülei, Mária és Zsolt mindent megtesznek azért, hogy fiuknak boldog és élményekkel teli élete legyen.

Zsoltika kirándult a családjával – Olvasói fotó

„Ahova tudjuk, oda elvisszük”

Mária férjével, Zsolttal húsz éve van együtt és minden feladatot tökéletes összhangban megosztanak egymással. Zsolt két műszakban dolgozik targoncásként, Mária pedig otthon ápolja fiukat. Sokat utaznak belföldön, de jártak már Horvátországban is; idén nyáron Zsoltika először láthatta a Balatont is.

Ahova tudjuk, oda elvisszük, amit meg tudunk neki adni, azt megadunk, mindent önerőből.

– mondta az édesanya.

Zsoltika elfáradt a túrázásban – Olvasói fotó

„Zsoltika izgatottan követte a dolgokat”

Zsoltika anyukája beszámolt a Metropolnak a legújabb élményükről. Egy hétvégére elmentek a Veszprém vármegyében található Lesencetomajra, ahol túráztak és bográcsoztak

„Hajnalban izgatottan indultunk neki a 340 km-es útnak. Délelőtt kilenckor érkeztünk meg, amikor még hűvös volt, de napközben gyönyörű időnk lett. Felfedeztük a környéket; egyszerű, de finom paprikás krumplit főztünk bográcsban, közben a fiúk felfűtötték a dézsát és a szaunát. Zsoltika izgatottan követte a dolgokat, jókat nevetve, hogy néha ügyetlenkedünk” – idézte fel Mária. 

Séta közben persze Zsoltika fáradt el a legjobban. Mindenki tolta, vagy éppen visszafogta a hegyre fel, illetve lefelé menet a gyerek kerekesszékét. Az estét nyársalással zártuk. Reggel esős napra ébredtünk, de ez nem tántorított el minket attól, hogy hazafelé megnézzük a Tihanyi Apátságot.

IDE kattintva megtudhatod, hogyan segíthetsz Zsoltikának, hogy még több élményben legyen része.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás