Exkluzív videó: spontán gyorsulási versenybe kezdett két autós Budapest szívében





Ön és közveszélyesen száguldoztak fényes nappal, a felelőtlen sofőrök könnyen tragédiát is okozhattak volna az ámokfutásukkal.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.02.
gyorsulási verseny sportautó Könyves Kálmán körút sofőr

Spontán gyorsulási versenybe kezdett egy szürke Mercedes és egy kékszínű Nissan Z sportautó sofőrje a Könyves Kálmán körút Árpád híd felé vezető oldalán péntek délután. A kocsik a megengedett sebességet jelentősen túllépve, indexelés nélkül, ön- és közveszélyesen szlalomoztak a forgalom többi résztvevője között. Amikor egy szabályosan közlekedő sofőr megkérdezte egyikőjüktől, hogy milyen az utcán versenyezni, egyszerűen leköpte az érdeklődőt.

Illegális gyorsulgatásba kezdtek a Könyves Kálmán körúton. Fotó: Olvasói

A versenyt a Metropol egyik olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette, a felvételeket ő küldte el a szerkesztőségünknek. Elmondása szerint ő először a Népliget mellett haladva találkozott a két ámokfutóval, akik nagy sebességgel haladtak el mellette, így a versenyzést feltehetően már korábban elkezdhették. A saját sebességéből ítélve azt állította, hogy a versenyzők 120-130-as tempóval is haladhattak egyes szakaszokon.

A felvélek tanúság szerint a verseny résztvevői ugyan minden piros jelzésnél megálltak, de amit zöldre váltottak a lámpák, beletapostak a gázba és folytatták a száguldozást. Egyszer egy emberekkel teli villamosmegálló mellett is elhaladtak, ahol könnyen tragédiába torkolhatott volna az utcai verseny, ha valamelyik sofőr elveszti uralmát a kocsija felett és a gyalogosok közé csapódik. Így végződött az Árpád hídi gyorsulási verseny is, ahol egy szabályosan haladó biciklist gázolt halálra a vétkes Mercedes sofőrje, aki legalább 137 kilométer/órával haladt, amikor kisodródott.

Veszélyesen szlalomoztak az autók között. Fotó: Metropol

A péntek délutáni versenynek végül egy nagyobb torlódás vetett véget a Hungária elején, ahol a felvételek készítője megállt a Mercedes mellett, és a következő kérdést tette fel az elől ülő „úriembereknek”: milyen az utcán versenyezni?

Erre válaszolva a sofőr többször is zavarosan regált, és úgy tett, mintha nem is versenyzett volna. Az anyósülésen ülő utastársa viszont meg sem próbált értelmes választ adni, hanem válogatott káromkodások mellett egyszerűen leköpte a kamerás autó sofőrjét, majd a kedves delikvensek továbbhajtottak...





 





Ezeket olvastad már?
Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Újabb sikert ért el az ország kedvenc roma pékje: "Végre felkerült a korona a szakmaiságomra"

Újabb sikert ért el az ország kedvenc roma pékje: "Végre felkerült a korona a szakmaiságomra"

Igazi programkavalkád lesz május 1-jén: mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Igazi programkavalkád lesz május 1-jén: mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Most jött: Döntött a bíróság a bőnyi iskolában késelő lány sorsáról

Most jött: Döntött a bíróság a bőnyi iskolában késelő lány sorsáról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás