"Az egyik hetedikes elcsent egy lőszert" - kiakadtak a szülők, így sült el a fegyver a balatonföldvári iskolában





A puskát elsütő diák vélhetően nem tudta, hogy éles fegyvert tart a kezében. A szülők kiakadtak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.28.
fegyver általános iskola balatonföldvár vadász

Mint arról elsőként a Bors írt, sokkoló jelenetek játszódtak le egy balatonföldvári általános iskolában, ahol a pályaorientációs napon két gyermek véletlenül elsütött egy vadászfegyvert

fegyver
A fegyver az egyik diák kezében sült el, vélhetően a hetedikes tanuló nem tudta, hogy a puska éles - Fotó: Unsplash.com

A lap információi szerint a bemutató napon az egyik diák vadászként dolgozó édesapja is előadást tartott több osztályban, azonban a hetedikeseknél elszabadult a pokol: a sörétes puska és a bele való töltény is valahogyan a diákokhoz került. 

Pályaorientációs nap volt. Volt, aki barkácsolást tanított, de olyan is, aki mondjuk műköröm építést. A vadász édesapa is több osztályban, köztök a fiam osztályában is bemutatót tartott

 - mesélte a Metropolnak egy szülő, akinek két gyermeke is az intézmény tanulója. Ő úgy tudja, hogy az egyik diák a töltényt helyezett a fegyverbe, míg a másik elsütötte. Vélhetően fogalma sem volt róla, hogy a fegyver éles:

Az egyik hetedikes elcsent egy lőszert, amit beletöltött a puskába, míg egy másikuk - aki vélhetően erről nem tudott - a kezébe vette, az ablak felé mutatott vele, majd meghúzta a ravaszt, és kilőtt rajta

 - sorolta. Elmondta, hogy a történteken mindenki elhűlt, hiszen sokkal nagyobb gond, mi több, egyenesen tragédia is lehetett volna a vége:

-  Mi van, ha poénból a haverja felé irányíja a fegyvert, nem tudván, hogy éles és meg van töltve? Vagy ha nem az ablak felé? Vagy ha az ablaknál áll valaki? 

Nagyon sok a kérdés, a szülők többségében harag dúl, és nagyon sokan nem szeretnénk, hogy a történteket a szőnyeg alá söpörjék. Hiszen bekerült a fegyver egy iskolába, ami meg lett töltve éles lőszerrel, ami el is sült. Ez megengedhetetlen.

Ez a környék az ország egyik legbiztonságosabb és legnyugodtabb környéke, és nem akarjuk, hogy ilyen történjen itt - szögezte le a szülő. Mint mondja, többeknek is komoly a felelőssége az ügyben: 

- Az lenne a minimum, hogy lemondjon az igazgató. Mert az, hogy a teremben ezt a fegyvert meg tudta tölteni egy gyerek, és el is sült, az nagyon durva. Egyébként pedig sörétes fegyverről volt szó, a lövedék egy része pedig kívül volt már az épületen - magyarázta, hozzátéve: az iskola eddig semmilyen hivatalos választ nem adott a történtekről. 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomoz az ügyben. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás