Hihetetlen: egy iskola diákjai 100 évvel ezelőtt megjósolták, milyen lesz 2023





Meglepően pontosan írták le korunkat a száz évvel ezelőtt élt diákok.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.19.
Módosítva: 2023.10.19.
jóslat gyerekek jövő iskola

Mindenki szeretné tudni, mit hoz a jövő, mi vár ránk egy, tíz vagy akár száz év múlva. Igaz ez most is és igaz volt a múltban is. Nem véletlen, hogy Nostradamus, Baba Vanga vagy épp az „élő Nostradamusként” emlegetett Athos Salomé jóslataira is oly sokan kíváncsiak. Előre látni, ami még nem történt meg, fantáziálni arról, milyen lesz az élet évtizedekkel később: közkedvelt témák. Nem véletlen, hogy már száz évvel ezelőtt is foglalkoztatta az embereket ez a kérdés, olyannyira, hogy nem egy alkalommal írattak az akkori gyerekekkel is olyan dolgozatokat, melyben arra kérték őket: számoljanak be arról, szerintük, hogy alakul majd az emberiség sorsa.

Nostradamus
Valóságos kis Nostradamusok voltak egy száz évvel ezelőtti iskola diákjai Fotó: YouTube

Most épp egy ilyen szöveg került elő, és foglalkoztat sokakat az interneten: 1923-ban ugyanis egy diákcsapat megdöbbentő pontossággal írta körbe 2023-at. Egy százéves újságcikk szerint ugyanis egy akkori londoni lányiskola kisdiákjai a következőket jósolták meg 100 évre előre:

„A nők nadrágot fognak hordani.”

„A feleségek eljárnak teniszezni, míg a férjek otthon maradnak a gyerekekkel.”

„A tanároknak nem kell majd buta gyerekekkel foglalkozniuk, mert minden baba ismeri majd az abc-t és el tud számolni harmincig vagy akár százig is.”

„A nők olyan férfiasak lesznek, amilyenek csak lehetnek.”

Ne feledjük, kisgyerekek írták ezeket a „jóslatokat” 100 évvel ezelőtt! Akkoriban egész más volt a társadalmi berendezkedés, elképzelhetetlen volt, hogy egy nő például ne gyereket neveljen, hanem azt rábízza a férjére, miközben ő bármi mást csinál – mondjuk teniszezik. Manapság már az megy ritkaságszámba, ha az apuka nem veszi ki a részét a gyereknevelésből, sőt, egy cseppet sem ritkák a „háztartásbeli” apukák és a szülés után munkahelyükre visszatérő anyukák. Gyakorlatilag négy jóslatból három erről szól, a nők helyzetének változásáról. Tekintve, hogy kislányok írták e sorokat, mindez aligha meglepő. Azt pedig, hogy mennyivel okosabbak a mai gyerekek, ugyancsak tekinthetjük teljesültnek. Gondoljunk csak bele, gyakran egy 4-5 éves, óvodáskorú gyerek sokkal jobban, rutinosabban kezeli már a különböző okoseszközöket, mint a szülei generációja!

Mondanunk sem kell, az X-en terjedő 100 éves jóslat rengeteg embert ledöbbentett. Nem győzik csodálni  netezők, mennyire telibe találták a kislányok, milyen lesz a jövő. 

(Via)

 





 





Ezeket olvastad már?
Cápatámadás: kétgyermekes apuka végtagjaiért küzdenek az orvosok

Cápatámadás: kétgyermekes apuka végtagjaiért küzdenek az orvosok

„A matektól félek a legjobban” – Dani az első SMA 1-es, aki leérettségizik

„A matektól félek a legjobban” – Dani az első SMA 1-es, aki leérettségizik

„Kampányvizit a Hegyvidéken. Van mit megvédenünk" – folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

„Kampányvizit a Hegyvidéken. Van mit megvédenünk" – folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

Megrázó baleset történt a Hegyalja úton, egy fekete autó tartja rettegésben a pomáziakat

Megrázó baleset történt a Hegyalja úton, egy fekete autó tartja rettegésben a pomáziakat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás