RETRO RÁDIÓ

„Támogatni kell a fiatal tehetségeket!” – Tehetséggondozó ösztöndíjra pályázhatnak a tanárok

Meghosszabbított határidővel, október 12-ig várják a tehetséggondozó tanárok jelentkezését.Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2023.09.22.
Módosítva: 2023.09.22.
tanári ösztöndíj mentor pedagógus fiatal tehetség

A tehetséges fiatalok megtalálása, támogatása és képességeik hasznosításának elősegítése mindannyiunk érdeke, és ebben a munkában hatalmas szerepe van a tehetséggondozó mentoroknak. A tehetséggondozásban elkötelezett munkát végző tanárok számára ezért indította útjára a Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Tehetség Program keretein belül a Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíjat, amelyre október 12-ig várják a jelentkezéseket. 

Boncsarovszky Péter szerint fontos, hogy támogassuk a fiatal tehetségeket – Fotó: Boncsarovszky Péter

A pályázati lehetőségnek köszönhetően havi nettó 75 ezer forintos ösztöndíjban részesülhetnek a tehetséggondozásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó középiskolai pedagógusok. A tehetséggondozó tanári ösztöndíj célja, hogy elősegítse a fiatalok tehetségének kibontakozását, valamint a társadalomban a magyar nemzet iránti kötődést és a magyar kultúra iránti igény további erősítését. Az ösztöndíjra azok a legalább 3 éves szakmai gyakorlattal rendelkező középiskolai pedagógusok pályázhatnak, akik magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz, informatika (digitális kultúra) vagy ének-zene tantárgyat oktatnak, és tehetséggondozó területen kiemelkedő tevékenységet végeznek. 

A középiskolás korosztályra ez jó hatással lesz majd, hiszen így ők is látják, hogy az őket nevelő és tanító mesterek, mentorok, pedagógusok teljesítményét elismerik, valamint más is ösztönzi őket arra, hogy magas színvonalú munkát végezzenek továbbra is

– mondta el lapunknak Boncsarovszky Péter, a Diáktájékoztatás Egyesület elnöke.

Rengeteg tehetséges magyar feltaláló, tudós írta mára be magát a történelemkönyvekbe. Ha ma megkérdeznék tőlük, hogy ki volt az, aki karrierjük elején segítette, támogatta őket, válaszaikban közös lenne, hogy mentoraik nélkül nem sikerült volna elérniük céljaikat. Korábban is voltak már és vannak is jól bevált tehetségtámogató lehetőségek, viszont ezekből a lehetőségekből sohasem elég! 

Úgy gondolom, hogy nincs olyan szektor, ahol ne lehetne támogatni a fiatal tehetségeket! Alapvetően is láthatjuk, hogy a 25 éven aluliak szja-mentessége mekkora anyagi lehetőségeket ad az érintett korosztály munkavállalói kezébe. Ezzel, mondhatni, minden fiatal tehetséget indirekt módon támogatnak

– mondta.

Az efféle programok a fiatal diákokra is motiváló erőként hat, hiszen ha fellelik ezeket a lehetőségeket és kihasználják őket, akkor ezekkel hozzáférhetnek akár pluszforrásokhoz is.

 

Ezeket olvastad már?
Nyitrai Zsolt: már 400 ezren regisztráltak a Gondosórára - Videó

Nyitrai Zsolt: már 400 ezren regisztráltak a Gondosórára - Videó

Felajánlás-lavinát indított Szilvia karácsonyi posztja: tévével lepne meg egy magányos szépkorút

Felajánlás-lavinát indított Szilvia karácsonyi posztja: tévével lepne meg egy magányos szépkorút

Százmilliós számlagyár és Soros -féle jogvédelem

Százmilliós számlagyár és Soros -féle jogvédelem

Botrány Újpalotán: társasház ablakából dobálják az utcán sétálókat

Botrány Újpalotán: társasház ablakából dobálják az utcán sétálókat

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás