Migrénnel aludt el az anya, reggelre 10 százalék esélye maradt élni





Élete legnehezebb perceiben majdnem feladta a lebénult édesanya.



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.09.14.
agyvérzés migrén bénulás édesanya

Olyan sokkoló dolog történt egy édesanyával, ami senkivel sem szabadna. A cheshire-i Warringtonból származó Alli Bate rosszul érezte magát, miközben a barátaival vacsorázott, így végül úgy döntött, hogy hazamegy.

kórház
Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

Súlyos migrénnel hajtotta álomra a fejét, abban a reményben, hogy megpróbálja kialudni magát. Ám reggelre olyannyira súlyosbodtak a tünetei, hogy augusztus 7-én kórházba került. Az egygyermekes édesanya agyvérzést kapott, a túlélési esélye pedig körülbelül 10 százalék lett. 

„A párom hívta a mentőket, és kiderült, hogy agyvérzésem van. Fogalmam sem volt, hogy mi történik, annyira ki voltam ütve” – mesélte a drámai pillanatokról a 39 éves édesanya, aki azt is elárulta: agyvérzése előtt egyre sűrűbben törték rá a migrénes fejfájások. 

Az anyuka két hetet töltött az intenzív osztályon és három hónapot a kórházban. Testének bal oldala teljesen lebénult. A tanácsadó és tanárnő most tanul újra járni, és megfogadta, hogy tovább fog küzdeni a családjáért.

„Volt egy pont, amikor azt fontolgattam, hogy nem folytatom tovább. Olyan apróságok, mint például az öltözködés gondot jelent. Fél kézzel nem tudom feltűzni a hajam, és nem tudok egyedül kimenni a mosdóba. Nem tudsz mit tenni, de egy sötét zugba kerülsz. Nem akartam gödörbe esni, így inkább azt nézem, hogy mit tudok tenni, nem pedig azt, hogy mit nem. Nem vagyok hajlandó hagyni, hogy ez a helyzet elhatalmasodjon rajtam. Ott kell lennem a fiam, Mason és a családom számára” – mesélt élete legnehezebb pillanatairól Alli Bate, aki reméli, történetével felhívja a figyelmet arra, hogy a sztrók nemcsak az idősebb korosztályt fenyegeti, és a legjellemzőbb tünete a nagyon magas vérnyomás. 

Párja nemrég elindított egy GoFund Me oldalt, hogy pénzt gyűjtsön egy alternatív kezelésre Amerikában. Ez a kezelés visszaadhatja az anyuka szabadságának egy kis látszatát, így felbecsülhetetlen értékű lenne a számára – írja a GB News.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás