Ne higgy a naptárnak, teljesen megbolondult az időjárás





Teljes kiszámíthatatlanság.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.09.27.
időjárás meleg ősz

Bár a naptár szerint már negyedik napja benne járunk a csillagászati őszben, az időjárás mintha tudomást sem akarna venni erről. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán továbbra is 23 és 29 fok között alakul.

Az időjárás a bolondját jártatja velünk Fotó: Wolf Géza

Túlnyomóan napos időre számíthatunk, legfeljebb kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen, de csapadék nem várható. Legutóbb éppen az őszi napéjegyenlőség napján, szeptember 23-án dőlt meg a legmagasabb napi minimum-hőmérséklet országos rekordja. Az Országos Meteorológiai Szolgálat debreceni állomásán a leghűvösebb hajnali órákban is csupán 20,3 fokig csökkent a hőmérséklet. Ma éjszaka ennél azért picit hűvösebb lesz, de azért a nagykabát még a szekrényben maradhat: a legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 16 fok között várható. 

Ezzel együtt persze nincs visszaút: most már megállíthatatlanul rövidülnek a nappalaink, és a sötétség egyre nagyobb szeletet hódít el napjainkból. Teszi ezt egészen a téli napfordulóig, amikor a fény új lendülettel megint utat tör magának. Úgyhogy érdemes kihasználni a jó időt, és minél többet kint lenni a szabadban, mert ki tudja, meddig tehetjük!





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás