RETRO RÁDIÓ

Esztergomi robbantás: két gyermeket hagyott hátra a hősi halált halt rendőr

A hírek szerint a robbanás során 11 ember, köztük a túsztárgyaló is megsérült, egy áldozat még életveszélyben van.Megosztás
Szerző: PT
Létrehozva: 2023.09.21.
Módosítva: 2023.09.21.
esztergom robbanás TEK

Az Esztergom külterületén történt intézkedés során a közlemény szerint egy rendőr elhunyt, többen pedig megsérültek.

Ahogy azt lapunk is megírta, a robbanás következtében a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, „civil személy nincs a sérültek között”. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban – közölték.

robbanás
Fotó: BS

Az ügyészség azt írta, az eddig beszerzett adatok szerint szerdán a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő, és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a TEK főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján megállapítható, hogy nem történt rendőri mulasztás az ügyben.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket – írták.

Hozzátették: az ügyről részletesebb tájékoztatást az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően, várhatóan pénteken adnak, „addig a sajtó és a közvélemény türelmét” kérik.

Minden rendőr gyászol, a BRFK közleményben azt írta:

Ma minden rendőr gyászol az országban. A BRFK teljes állománya osztozik a Terrorelhárítási Központ fiatalon elhunyt munkatársa hozzátartozóinak gyászában. Ma a csend és a gyász napja van, így híreket sem fogunk megosztani az oldalon

– közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A Bors információi szerint az elhunyt TEK-es férfi családapa volt, két kisgyermek édesapja, a kisebbik gyermeke alig pár hónapos csupán. 

Úgy tudják, hogy a házba behatoló csapat minden tagja megsérült, köztük négyen súlyosan, míg hármójuk állapota válságos. Információink szerint egy ember élet és halál között lebeg, érte ezekben a percekben is harcolnak. 

A lap ezenkívül úgy értesült, hogy az akcióban a férfival órákon keresztül beszélő túsztárgyaló is súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Ezeket olvastad már?
Most jött: tömegkarambol történt Budapesten, a mentők már a helyszínen

Most jött: tömegkarambol történt Budapesten, a mentők már a helyszínen

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

„Azért van síri csend a videón, mert...” – Elképesztő dolgot fedeztek fel az SMA-s Tomikánál

„Azért van síri csend a videón, mert...” – Elképesztő dolgot fedeztek fel az SMA-s Tomikánál

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás