Tart a legnagyobb Loch Ness-i szörnyvadászat: furcsa zajokat fogtak a víz alatt





Négy különböző ismeretlen hangot hallottak a víz alatt.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.08.28.
Módosítva: 2023.08.28.
Loch Ness-i szörny rejtély bizonyíték keresés

Az elmúlt 50 év legnagyobb szörnyvadászata zajlik jelenleg a skót Loch Ness- tónál. A jelenlévő több száz kutatónak egyetlen célja van, megdönthetetlen bizonyítékot szerezni afelől, hogy létezik-e Nessi. A háromnapos keresés alatt csúcstechnológiás műszerekkel vizsgálják a tavat, és ennek során megmagyarázhatatlan hangokra bukkantak a víz alatt a keresőcsapatok.

loch nessi szörny
A Loch Ness-i szörny adhatta ki a furcsa hangokat a víz alatt Fotó: AFP

A DailyStar számolt be róla, hogy az egyik keresőcsapat Alan McKenna vezetésével hidrofonnal készített hangfelvételeket a víz alatt. 

Pénteken teszteltük a berendezéseket, és négy jellegzetes zajt vettünk fel a víz alatt, amelyekről nem tudjuk, hogy honnan jönnek, és mi az eredetük. Elég izgalmas, de egyelőre nem mondhatjuk azt biztosan, hogy a Loch Ness-i szörny hangja lenne. Ez azt bizonyítja csak, hogy vissza kell mennünk és ugyanazon a helyen meg kell ismételnünk a keresést

 – árulta el a lapnak a kutató, aki elmondta azt is, hogy a hangokat 60 láb mélyen vették fel, ez 18 méteres mélységet jelent. A keresőcsapatok a hidrofon mellett infravörös kamerákkal felszerelt drónokkal is dolgoznak, úgyhogy biztos, hogy ha létezik Nessi, akkor megtalálják.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás