„Nem ilyen halált érdemelt volna" – Összetörtek az agárdi vasútállomáson elgázolt kerekesszékes Tibor szülei





A kerekesszékes Tibor éppen a barátnőjéhez indult, amikor megtörtént a tragédia.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.20.
Módosítva: 2023.08.20.
vasútállomás Tibor agárd

Borzalmas tragédia történt az agárdi vonatállomáson: a vasúti átjáróban egy kerekesszékkel közlekedő férfi haladt át, amikor a Celldömölk irányából Budapest felé tartó személyvonat elgázolta. Az ütközés következtében a férfi a helyszínen életét vesztette, 45 éves volt.

 

Soltész Tibor hosszú évek óta kerekesszékben töltötte mindennapjait. Miután feleségével elváltak, visszaköltözött szüleihez. Az édesanyja egy óvodában dolgozott, az apja pedig a fővárosi tűzoltóságnál. Tibort rendszeresen lehetett látni, amint a mopedben a Velencei-tó partján pihen és gyönyörködik a természetben. 

Augusztus 18-án, reggel 7:30 és 7:45 között éppen a vonathoz sietett. Rendszeresen használta az állomás liftjét, ám az pénteken nem működött. Kénytelen volt ezért körbemenni, ez okozta a bajt. A vonat elgázolta. Tibor észlelte a mozdony közeledtét, de állapota miatt már nem tudott az eszközből kiugrani.

A fiam 16 éve szenvedett a betegségben. Először járni nem tudott, később pedig folyamatosan romlott az állapota. A felesége kiadta az útját. Született egy közös gyermekük is, de őt se láttuk már másfél éve. Csak akkor jelentkezett, ha pénzre volt szüksége. Nagyon sajnáljuk

 – mondta a Ripostnak a gyermekét gyászoló Éva, hozzátéve: a vasútállomás liftje már máskor is elromlott.

„Tibornak nemigen volt társasága, de nagy nehezen talált magának egy rendes barátnőt. Éppen hozzá indult volna Gyöngyösre, ezért nagyon jó volt a hangulata. Egyáltalán nem akart meghalni, teljesen kizárható, hogy öngyilkosságot követett el. Sajnos sok rosszindulatú találgatást kell most kezelnem, ezért is kijelentem: a fiam nem fogyasztott alkoholt a baleset előtt. Igazából annyi volt a baja, hogy nem tudott járni, máskülönben soha még csak meg sem fázott” – szögezte le Éva.

A fiamat nagyon szerettük és szeretjük. Már 70 évesek elmúltunk a férjemmel, de mi gondoskodtunk róla. Amíg tudott, biztonsági őrként dolgozott. Nem ilyen halált érdemelt volna

– fejezte be a gyászoló anya.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás