„Kicsinálom a családod, megszurkállak” – üvöltötte a budapesti támadó, akit egy anyuka és 10 éves gyereke futamított meg





Vélhetően betörést, rablást viszont biztos megakadályozott egy karakán anyuka Újbudán, aki lapunknak elmesélte, hogyan futamított meg egy rablót, aki halálosan megfenyegette őt és 10 éves kisfiát.



Megosztás
Szerző: J.K.
Létrehozva: 2023.08.15.
XI. kerület drogos Újbuda fenyegetés

A XI. kerületiek Facebook-csoportjában tudatta egy édesanya, hogy figyeljenek egy személyre, aki az Etele út környékén garázdálkodhat, mert bejutott az ő házukba, illetve el akarta lopni a telefonját és megfenyegette őt, valamint a kisfiát augusztus 13-án délután 5 óra körül. 

Ebbe a házba jutott be a férfi, akit elijesztett a karakán nő – Fotó: google.maps

Éppen kutyasétáltatásból jöttünk haza a kisfiammal, amikor a házunkba lépve megláttam egy idegen fiatalembert, aki a másik bejáraton jött be. Rögtön feltűnt, hogy zavartan viselkedik, és mivel volt több lopás, betörés nálunk megkérdeztem, hogy itt lakik-e

 – idézte fel a történteket a neve elhallgatását kérő asszony, aki elmondta, hogy a férfi előbb azt mondta, hogy ott lakik, majd azt, hogy nem lakik ott, csak egy barátjához jött az ötödikre. Ezután együtt szálltak be a liftbe, a férfi kiszállt az ötödiken, ám az anyuka, mivel gyanús volt neki az idegen, a hatodikon szállt ki.

„Gondoltam fülelek, hogy meghallom-e, bemegy-e az állítólagos barátjához, de se ajtónyitás, se beszéd nem hallatszott, ekkor gyorsan visszaszálltunk a liftbe és lementünk a földszintre” – folytatta az anyuka, aki elmondta, hogy amikor kiszálltak, a férfi a földszinten állt a postaládáknál és még zavartabbnak tűnt.

Azt mondta, a barátja nincs otthon és megvárja a lépcsőházban, amíg hazaér. Mivel voltak gondok nálunk hajléktalanokkal és lopások is előfordultak, és amolyan önkéntes polgárőrség működik a házban, ezért megkértem, hogy kint várja meg a ház előtt. Ekkor összevissza elkezdett hadoválni, majd hirtelen közölte, hogy ő drogos, hajléktalan és 20 éves. Ezután már felszólítottam, hogy hagyja el a házat, ki is ment

 – fejtette ki a bátor nő, aki megosztotta velünk, hogy meglátta, hogy be akar menni a szomszéd házba, ezért lefényképezte, hogy figyelmeztethessen másokat is. A férfi ekkor fenyegetni kezdte. 

A vérmes anyuka lefotózta az őt és fiát fenyegető fiatal férfit – Olvasói fotó

Kicsinálom a családod, megszurkállak téged meg a gyereked is

 – „mondta nekünk és kikapta a telefonomat a kezemből. Jeleztem neki, hogy be van kamerázva a környék, ez nem lesz jó neki, és adja vissza a telefonomat. Kisebb lökdösődés alakult ki közöttünk, de végül vissza tudtam szerezni a mobilomat, ő pedig szaporább léptekkel távozott. Nem tudom, hogy miért nem féltem tőle, valahogy olyan szánalmasnak nézett ki, talán nem is gondolkodtam, csak cselekedtem” – tette hozzá az anyatigrisként viselkedő asszony, aki elárulta, hogy néhány éve lakik Újbudán, de évről évre rosszabb a közbiztonság és a kerületi vezetés nem tesz semmit. Emellett a támadójáról annyit mondott még, hogy sajnálja, hogy egy fiatal ide jut, de ettől még ez nem normális dolog.





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás