Így van most a kismama, aki egy benzinkúton hozta világra babáját - Videó!





Nem jutott el a kórházig a vajúdó kismama, ezért a családi autó csomagtartójában feküdve, egy benzinkúton hozta világra a kislányát. A szülés levezetését a vériszonyban szenvedő férje kezdte meg, hősies helytállással.



Megosztás
Szerző: ML
Létrehozva: 2023.08.12.
apuka világ Bence benzinkút kislány

Réka hétfő reggel negyed hétkor felébredt Dunaharasztin, és már negyedóránként érezte a szülési fájásokat. Úgy gondolta, hogy még van idő.

Újszulött benzinkút
Réka
Bella
Bella egészségesen született

"Szóltam a férjemnek, Tamásnak, hogy ma minden bizonnyal megszületik a kisbabánk. Az események azonban hirtelen felgyorsultak, ezért telefonon egyeztettem a szülésznővel, majd lezuhanyoztam, és indulnunk is kellett, mert a fájások már ötpercenként jelentkeztek" – mesélte a Borsnak a boldog kismama. A családfő gyorsan bepakolt Réka bőröndjébe, és beültette szeretteit az autóba. Az M5-ös autópályán indultak, mert 7:45-kor az tűnt a legmegfelelőbb megoldásnak. A dugó óriási volt, a nemzetközi sofőrként dolgozó férj gyakorlott vezetőként megoldotta a helyzetet.

A Metro áruháznál tartottunk, amikor felismertem, hogy immár a tolófájások gyötörnek. A férjemnek erről semmit nem mondtam, inkább fogtam a telefonomat és felhívtam a mentőket. Ezt hallva Tamás egy pillanatra kis híján szívinfarktust kapott, de jól kezelte a helyzetet és félreállt egy benzinkúton. Egyértelmű volt, hogy már nem érünk be a kórházba időben

 – mondta Réka. A központból egy mentőautót és egy Cerny mentőautót küldtek a helyszínre, azok érkezéséig pedig a diszpécser instruálta Tamást, mit is kell tennie.

Újszulött benzinkút
Réka
Bella
Bence izgatottan várta a kistestvérét

Az autóban mellettem ült a három éves kisfiam, Bence is. Ő nem ijedt meg a helyzettől, inkább élvezte. Amikor fájdalmamban jajgattam, csak annyit mondott, „Anya, vicces vagy”! Láthatóan nem értette, mi történik, ezért elmagyaráztuk neki, hogy semmi probléma, csak mindjárt találkozhat a kistestvérével

 - árulta el a boldog anyuka. Réka a beszélgetésünk alatt egyébként végig nevetgélt. Ezzel kapcsolatban bevallotta: 

magát az eseményt sem élték meg traumatikusan, hiszen idejük sem volt gondolkodni.

"Bence tulajdonképpen azzal segített a legtöbbet, hogy végig nyugodt volt. Békésen beült az autóba, így nem adott plusz feladatokat. Tamás pedig lehajtotta a hátsó ülést, hogy le tudjak feküdni a csomagtartóban. Büszke vagyok a férjemre a helytállásáért! Ő látta meg először a magzatburkot, majd a kisbabánk fekete haját. Éppen akkor érkeztek meg a mentők, amikor ezt közölte."

A szakemberek átvették Tamás helyét, az apa pedig kiszállította Bencét az autóból, hogy ne lásson semmi olyat, amit nem illene. A mentősök megállapították, hogy az újszülött érkezéséig már nem jutnak be a kórházba, ezért a helyszínen kell megoldani a feladatot. Perceken belül Réka már a kezében is tarthatta a kislányát, akinek a szülők a Bella nevet adták.

Újszulött benzinkút
Réka
Bella
Réka ás Tamás már két gyermekről gondoskodik

Nagyon büszke vagyok a férjemre! Tamás annak ellenére állta a sarat, hogy amúgy igencsak ájulós, és fél a vértől. A köldökzsinórt már nem merte elvágni, igaz, sokkal kevesebb apuka van, aki a szülést vezeti le, mint aki az ollót veszi a kezébe.

Réka szerint a kis Bence a születésekor pontosan úgy nézett ki, mint most a húga. Még az adataik is egyeznek, hiszen a kislány és a kisfiú is 3100 grammal és 51 centiméterrel látta meg a napvilágot.

"Bence azonnal megnézte a testvérét és vidáman integetett neki. Mikor a mentő elvitt minket a helyszínről, Bence az apukájával utánunk jött a kórházba kocsival. Már többször meglátogattak minket. Az elején Bence a cumisüveget is tartotta, mert tápszerre is szükség volt, de már szerencsére elegendő anyatejem van!"
A kisbabát a történtek óta hazaengedték a kórházból. Az elképesztő esetről szóló videónkat itt nézheted meg:

 





 





Ezeket olvastad már?
Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Holttestet találtak egy székesfehérvári parkban, rettegnek a helyiek

Holttestet találtak egy székesfehérvári parkban, rettegnek a helyiek

Orbán Viktor: Az európai emberek véleménye nem egyezik az EU háborúpárti vezetőinek véleményével

Orbán Viktor: Az európai emberek véleménye nem egyezik az EU háborúpárti vezetőinek véleményével

Érdemes felnézned az égre már május első hétvégéjén: csodában lehet részed

Érdemes felnézned az égre már május első hétvégéjén: csodában lehet részed

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás