Halálos húsevő baktérium terjed, újabb öt ember meghalt!

Figyelmeztetést adtak ki.Megosztás
Szerző: B.
Létrehozva: 2023.08.21.
húsevő baktérium kagyló tengervíz védelem áldozat

Újabb öt ember halt meg ugyanazon húsevő baktérium miatt, amely korábban már három ember haláláért volt felelős, így nyolcra nőtt a halálos áldozatok száma. Figyelmeztetést adtak ki.

baktérium
Fotó: Pexels

A floridai egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint két ember halt meg Hillsborough megyében, egy-egy pedig a közeli Pasco, Polk és Seminole megyében.

Az úgynevezett vibrio vulnificus baktérium egy olyan baktérium, amely általában meleg, sós tengervízben fordul elő. Noha a fertőzések állítólag ritkák, az Egyesült Államokban a közelmúltban megszaporodtak az esetek.

Figyelmeztetést adtak ki a helyieknek és a turistáknak, hogy legyenek óvatosak, és tegyenek felelősségteljes óvintézkedéseket önmaguk és szeretteik biztonsága érdekében. 

A halálos baktériumok ellen a nyílt sebek tengervíz elleni védelmével lehet tenni, illetve a legyengült immunrendszerűek esetében javasolják a nyers vagy rosszul megfőzött kagylók fogyasztásának elkerülését.

Egészségügyi tisztviselők szerint bárki lehet áldozata a baktériumok által okozott betegségnek. A legyengült immunrendszerű, rákos vagy májproblémákkal küzdők azonban érzékenyebbek lehetnek a fertőzésekre, és nagyobb valószínűséggel alakulnak ki szövődmények. Körülbelül minden ötödik beteg hal meg ezzel a fertőzéssel, néha a megbetegedést követő egy-két napon belül – írja a Mirror.

 

 

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás