Orbán Viktor a háborúról: Ha az USA békét akarna, már holnap megkezdődnének a tárgyalások





Orbán Viktor miniszterelnök rendhagyó módon Sopronból jelentkezett pénteken, ahol a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.14.
Módosítva: 2023.07.14.
Orbán Viktor migránsgettó infláció háború

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején közölte, szerda este kezdődött a kormányülés, és ma délelőtt ér véget. Ez egy hagyományostól eltérő kormányülés, ahol az aktuális ügyek mellett a nagy ügyekről is beszélnek – tette hozzá. 

Tegnap is csak nagy ügyekről beszéltek, így az energiaellátásról, a mezőgazdasági fejlesztésekről, ma pedig a hadseregről és a családtámogatási rendszerrel foglalkoznak.

Orbán Viktor miniszterelnök
Fotó: Metropol

Orbán Viktor: A háború el fog húzódni

A háború el fog húzódni – mondta Orbán Viktor. Másfajta jövő vár a magyarokra, ha van háború, és ha nincs. A nyugatiak a háború folytatását akarják, a béke hangján alig beszélnek. Arra kell készülni, hogy a háború és a szankciók nem tűnnek el az életünkből. Ha az utóbbiak eltűnnének, akkor a gazdasági bajok és az árak pillanatok alatt rendeződnének – tette hozzá. 

Ebből az következik, hogy az infláció letörését nekünk, magunknak kell letörni.

Senki sem tudja, hogy az USA miért nem akar békét

Orbán Viktor szerint a békéhez egyetlen méterrel nem kerültünk közelebb, mert egyre több fegyvert kapnak az ukránok. Ne feledkezzünk el az emberi dimenzióról, mert ezrek halnak meg naponta. Éppen ezért akarunk tűzszünetet és békeszerződést – tette hozzá. A kormányfő szerint senki sem tudja, hogy az amerikaiak miért nem akarnak békét. Ukrajna elvesztette a szuverenitását, mert szinte mindent Nyugatról kap. Ha az USA békét akarna, akkor holnap megkezdődnének a tárgyalások – tette hozzá. 

 

Nem lesznek migránsgettók!

A kormányfő ismertetése szerint a kabinet folyamatosan lép az infláció ellen, és minden hónapban csökkenni fog a drágulás mértéke. A migráció ügyéről azt mondta, hogy Brüsszelben úgy döntöttek, hogy bevezetik a migránskvótát és migránsgettókat építenének. 

Ha engednénk Brüsszelnek, akkor migránsgettókat kellene építeni, de ezt nem hajtjuk végre, és áttekintettük, mit tehetünk.

Orbán Viktor: Nem engedjük, hogy lerombolják a sikeres magyar határvédelmi rendszert!

Orbán Viktor a kötelező kvótáról azt mondta, hogy az elmúlt egy évben 330 ezer illegális migránst tartóztattak fel az unió határainál, ebből 270 ezret a magyar határon. A migráció ügyében csak a saját tapasztalatainkra kell támaszkodni – tette hozzá. Éppen ezért emlékezni kell a saját élményanyagunkra, így a 2015-ös eseményekre. A brüsszeli szirénhangokat meghallgatjuk, de nem érdekel minket. No migration – mondta a kormányfő. 

A migránsválság megoldása, hogy senki ne lépjen az unió területére, és csak azok jöhetnek be, akik menekültstátuszt kaptak. Ha nem tudjuk az utóbbi állapotot előállítani, akkor nincs megoldás.

A kormányfő szerint irigykedve nézik a magyarokat, hogy nálunk nincsenek migránsok. Nem engedjük, hogy lerombolják a sikeres magyar határvédelmi rendszert – tette hozzá.

Brüsszel szerint az a helyes, hogy beengedjük a migránsokat.

Orbán Viktor szerint három perc alatt megbukna egy olyan kormány, amilyenek nyugaton vannak. Az, hogy Brüsszelben eldöntik, hogy migránsgettók legyenek, az elfogadhatatlan. Vért izzadtam, hogy a hazai menekülttáborokat bezárjuk, és most is ki fogunk tartani. 

Amíg nemzeti kormány lesz, addig nem lesznek migránsgettók Magyarországon.

„A migrációellenes szövetséget építeni kell Európában”

Orbán Viktor szerint a lengyelek is a magyar álláspont mellett vannak, és várják a szlovák választásokat is. 

A migrációellenes szövetséget építeni kell Európában.

Hamarabb elérhetjük az egy számjegyű inflációt

Jó pályán van az infláció csökkenése, és a tendencia fontos. Orbán közölte, lehet hogy egy-másfél hónappal hamarabb sikerül elérni az egy számjegyű inflációt. 

A rezsicsökkentés révén minden család 181 ezer forintot kap havonta, tehát ez nem energetikai kérdés, hanem a középosztály és szegényebbek jelenlegi életének a fenntartását szolgálja.

Segítenek a magyar borászatokon

Brüsszel azt követeli, hogy töröljük el a rezsicsökkentést, és a kormány arról tárgyalt, hogyan nem töröljük el azt – mondta a kormányfő. Pénteken megoldást kell találni arra, hogy az új hulladékgazdálkodás miatt ne kerüljenek versenyhátrányba a magyar borászok – ismertette Orbán Viktor. 

 

„A magyar ellenzéket valutában fizetik”

Orbán Viktor szólt arról is, hogy kiderült, a magyar ellenzéket valutában fizetik, és mindenki tudja, hogy aki a pénzt adja, az rendeli a nótát. 

A magyar baloldalt Brüsszel bármikor fel tudja használni, hogy ránk kényszerítse a migránskvótát és a migránsgettót.

A migránsokkal szembeni küzdelem első frontvonala a parlamentben van, és nem szabad engedni. A baloldal támogatja a brüsszeli döntéseket, és Brüsszelben is azt mondják, amit a gazdáik – tette hozzá.

Orbán Viktor: Szuverenitási kérdés a baloldal külföldi finanszírozása

Ha a főpolgármestert meg lehet vásárolni, akkor nem a magyar emberek érdekei alapján dönt – mondta a kormányfő. Korrumpálták őket, mert pénzt adtak valamiért – tette hozzá. A mostani jogszabályok alapján is ez bűncselekmény, de aki külföldi megbízóktól pénzt fogad el, az bűncselkeményt követ el, és ebbe az irányba kell módosítani a törvényeket. Orbán Viktor szerint a magyar szabályozásnak vannak hiányos részei, és világossá kell tenni, hogy a külföldiek nem vásárolhatnak belföldi befolyást. 

A teljes adást visszanézheted a kormányfő Facebook-oldalán:





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás