Népszerű üdülőhelyen támadt egy makócápa, több liter vért veszített a férfi





A férfit több harapás is érte, és már csak a véget várta, amikor váratlan fordulat történt. Sebeit több száz öltéssel varrták össze.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.07.02.
makócápa Egyiptom delfin támadás

„Tudtam, hogy köröz körülöttem” – nyilatkozta Martin Richardson, akire egy makócápa témadt rá a Vörös-tengerben, Egyiptomban. A férfit körülbelül ötször harapta meg a cápa és már a véget várta, amikor delfinek tűntek fel a közelében, akik megmentették az életét. 

A férfi meggyőződése, hogy delfinek mentették meg az életét. (Illusztráció: Pixabay)

A férfi körülbelül 2,8 liter vért vesztett, ám a támadás abbamaradt a delfinek megjelenésével – írja a livescience.com. Nem sokkal később egy hajóval ki tudták menteni a férfit, akit kórházba vittek, sebeit több mint 300 öltéssel varrták össze. „Szilárd meggyőződésem, hogy a delfinek megmentették az életemet” – mondta.

A National Geographic Sharkfest (Cápafesztivál) című műsorában számolt be az esetről, többször előfordult ugyanis, hogy látszólag cetfélék védték meg cápáktól a bajba került embereket. Tom Hird tengerbiológus szerint azonban a bálnák és delfinek a legtöbb esetben önzetlen okokból nem védik meg az embereket – inkább önmagukat vagy borjaikat próbálják megóvni. Korábban arról is írtunk, hogy a provokálatlan cápatámadások meglehetősen ritkák.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás