Jön a Tippmix Minifoci Magyar Kupa-döntő: válogatott játékosok és a meglepetéscsapat





Vasárnap Csepelen rendezik meg Tippmix Minifoci Magyar Kupa nagydöntőjét.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.07.12.
Módosítva: 2023.07.13.
Tippmix minifoci Magyar Kupa

Csepelen rendezik meg vasárnap a Tippmix Minifoci Magyar Kupa nagydöntőjét, ahova a sorozat eddigi négy selejtezőjéből – Hajdúszoboszló, Csepel, Tápiószentmárton és Balatonfűzfő – nyolc csapat jutott be. A történelmi kupasorozat első, hajdúszoboszlói állomásáról az SZPCDSE-ECECE és a H-Terasz együttese kvalifikált a fináléba. 

Az SZPCDSE-ECECE a döntő egyik nagy esélyese Fotó: Csudai Sándor/Origo

A ceglédberceli SZPCDSE-ECECE csapata rendszeresen részt vesz olyan magyar tornákon, mint amilyenek az Országos Minifutball Szövetség és a Kaminokupa Sport Kft. versenyei, a Remontada Kupa, az Újbuda Liga és a Pest megyei Szabadidősport Szövetség kiírásai. A csapat a 2010-es évek elején alakult ECECE néven Székely József vezetésével, aki jellemzően III. kerületi fiatalokkal szerepelt különböző kispályás rendezvényeken. 

Ő és a csapat néhány tagja a mai napig a kerethez tartoznak, ebből is látszik, mennyire szoros ez a kapcsolat

– hangsúlyozta Barabás Miklós válogatott játékos.

A csapatban megfordultak játékosok az alacsonyabb osztályból érkezőktől egészen az NB I-ben szereplő labdarúgókig. A jelenlegi keretet nagy pályán jellemzően alsóbb, megyei osztályokban szereplő játékosok, illetve futsal NB I-es és NB II-es focisták alkotják. Az 5+1-es formáció senkinek nem idegen, év közben rendszeres résztvevője a csapat a szervezett bajnokságoknak, kupáknak. 

A csapat játékosai korábban ECECE néven 2017-ben kerültek először be a szezon végi országos döntőbe, ahol egy kivétellel minden évben a legjobb négyben tudtak végezni. Később egy virágzó együttműködés keretében a csapat magja összeolvadt a Todor Pet Bau Team Kft. csapatával, 2021-ben országos bajnoki címig jutottak. A döntős részvételt egy évvel később sikerült megismételni, ahol büntetőkkel maradt alul a csapat a rekordbajnokkal szemben. 2022 év végén az együttműködés megszakadt, amit egy új váltott fel: az SZPCDSE és Héregi Mihály háttértámogatásának köszönhetően. Azóta a célok nem változtak az új felállásban sem. A csapat nagy része 2019 óta a magyar minifutball-válogatott tagja, a jelenlegi keret nagy része most is a válogatottal készül az idei világbajnokságra.

Az idei év nagyon hosszúra sikeredett, a selejtezős rendszernek köszönhetően a csapat megpróbálta minél több fronton biztosítani a részvételét a Final 4-ba, aminek részét képezi a Magyar Kupa sorozata is

– tette hozzá Barabás Miklós, aki szerint próbálják a tornát egyfajta felkészülésnek tekinteni az országos döntő előtt, hiszen a Magyar Kupa-döntőben Magyarország nyolc topcsapata fogja képviseltetni magát

A Ceglédberceli Diáksport Egyesületben 1988 óta foglalkozik labdarúgással, mint szakosztályvezető és edző, Héregi Mihály, akit Szabó Pál testnevelő tanár halála után választottak meg az egyesület elnökének. Ő kezdeményezte a klub nevének megváltoztatását, így lett a csapat néhai tanáruk tiszteletére a bíróságon Szabó Pál Ceglédberceli Diáksport Egyesületként bejegyezve. 

A H-Terasz a meglepetéscsapat, amely ugyancsak a hajdúszoboszlói állomásról kvalifikálta magát a fináléba, miután a második helyen végzett. Az együttes 2019-ben alakult, az első években egyetemi bajnokságokon vettek részt Debrecenben, majd két évvel később jött az ötlet, hogy megmérettetik magukat műfüves tornákon és téli teremtornákon is Kelet-Magyarországon. A csapat egy baráti társaságra épül, amit folyamatosan alakítanak és bővítenek új tagokkal.

A Kaminokupák által ismerték meg az Országos Minifutball Szövetséget, majd az elmúlt két évben részt vettek a Hajdúszoboszlón megrendezett Pünkösd Kupán, amelyen mindkét alkalommal döntőbe sikerült jutniuk, ám aranyéremmel egyik alkalommal sem távozhattak – árulta el a csapat vezetője, aki a névadó szponzorral kapcsolatban elmondta, hogy a H-TERASZ, azaz H-Tech Plusz Kft. egy több évtizedes terasz- és télikertépítő vállalkozás, stabil és megbízható háttérrel. Manapság munkájukban a télikertek mellett fő szerepet kap a pergolák és üvegteraszok kivitelezése is. Ezenkívül a Tiszai Élményhajózás is a csapat támogatója, amely felejthetetlen élményeket nyújt.

A H-Terasz az egyik meglepetéscsapat a fináléban Fotó: Csudai Sándor/Origo 

Hatalmas sikerként éltem meg, hogy bejutottunk a Tippmix Minifutball Magyar Kupa fináléjába, úgy gondolom, hogy ezt a csapat nevében is elmondhatom. Természetesen nagyon várjuk és izgatottak vagyunk. Szeretnénk minél jobb eredménnyel zárni a budapesti döntőt, de nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nem mi számítunk a favoritnak

– fogalmazott Újvári Kornél, aki egyúttal minden kvalifikált csapatnak gratulált, sportszerű és ami a legfontosabb, sérülésmentes mérkőzéseket kívánva minden résztvevőnek. Hozzátette: örvendetes, hogy hazánkban egyre nagyobb figyelmet kap a kispályás labdarúgás, évről évre több esemény veszi körül ezt a „sportágat”, így a színvonal is folyamatosan emelkedik.

07. 16. vasárnap: Döntő, Csepel

A finálé résztvevői:

SZPCDSE-ECECE

H-Terasz

Szilasi és Barátai

Lázár Lovaspark

Todor Pet Bau Team Kft.

Futottak Még

Airnergy

H.O.P.E.

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa-döntőn (Csepel Hungary Club 94 SE pálya, 1213 Budapest, Szentmiklósi út 1.) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, az egész napos eseményre a belépés ingyenes!

A csoportbeosztások:

A csoport:

H-Terasz

Lázár Lovaspark

Szilasi és Barátai

SZPCDSE-ECECE

B csoport:

H.O.P.E.

Futottak Még

Todor Pet Bau Team KFT

Airnergy FC

Májusban indult el a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik az Origo, a kupasorozat nagy döntőjét is élőben lehet követni az oldalon.

A Magyar Minifutball Kupa támogatója a TIPPMIX.





 





Ezeket olvastad már?
Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – Ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – Ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

Súlyos baleset történt Újpesten, a mentők már a helyszínen

Súlyos baleset történt Újpesten, a mentők már a helyszínen

Na, még csak ez hiányzott: ekkor érkeznek a fagyosszentek, nem hiszed el, mit hoznak!

Na, még csak ez hiányzott: ekkor érkeznek a fagyosszentek, nem hiszed el, mit hoznak!

Menczer Tamás: Brüsszelben változás kell, hogy Európában béke legyen – videó

Menczer Tamás: Brüsszelben változás kell, hogy Európában béke legyen – videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás