Megbilincselve tartóztattak le egy 11 éves kislányt: sokkoló fotók

Egy 11 éves floridai lányt vittek be a rendőrök, miután a gyerek jó „viccnek” tartotta, hogy egy kihívás miatt emberrablást jelentsen be. Ügyében csütörtökön kell majd bíróság elé állnia.Megosztás
Szerző: H.A.
Létrehozva: 2023.07.27.
Módosítva: 2023.07.27.
Challenge átverés emberrablás YouTube vicc

Letartóztattak egy 11 éves lányt szerdán Floridában, miután egy YouTube-kihívás miatt riadóztatta a 911-et – adta hírül a New York Post.

A csintalan gyerkőc puszta „viccből” küldött egy üzenetet a segélyhívószámra, melyben azt állította, hogy 14 éves barátját elrabolták. Ezután pontos beszámolót adott a történtekről: eszerint az elkövető egy férfi, aki egy fehér furgont vezet, és az I-95-ös úton halad. A lány leírta az állítólagos elkövető külsejét, és hozzátette, hogy fegyvere is van.

A következő másfél órában folyamatos írásbeli üzenetváltás zajlott a kislány és a segélyhívó diszpécsere között, mialatt több rendőr bevonásával hajtóvadászat indult a nevezett fehér furgon után – amely igazából sosem létezett. Miután a rendőrség hiába kereste a tettest, lekövették a gyerek által küldött SMS-eket, majd kiszálltak annak otthonánál.

A 11 éves lány ekkor vallotta be, hogy mindez egy YouTube-kihívás része volt, és valójában sosem történt meg az emberrablás. A rendőrök ezt követően megbilincselték a megszeppent gyereket, majd a fiatalkorúak fogdájába szállították. 

A „csínnyel” kapcsolatban Mike Chitwood seriff kijelentette, hogy az ilyen hamis riasztások rendkívül veszélyesek, és komoly következményekkel járhatnak.

Minden bejelentést kivizsgálunk, az ilyen hamis bejelentések miatt viszont felesleges erőforrásokat pazarolunk el, mialatt máshol talán tényleg szükség lenne a segítségünkre

– mondta el a seriff.

A beszámolók szerint a lány csütörtökig a fiatalkorúak fogdájában marad, mielőtt az ügyében bíróság elé kell majd állnia.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás