„Kiszálltam a kocsiból, kezem-lábam remegett...” – Ez történt a magyar nő autójával az M31-esen





Mindenki legnagyobb rémálma történt meg egy fiatal nővel a magyar autópályán. Vezetés közben vette észre, hogy nem működik a fék.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.07.08.
személygépjármű szerencse fékpedál autópálya

Hatalmas szerencséje volt annak a fiatal nőnek, akinek kocsijában pont az autópálya kellős közepén romlott el a fék. Noéminek sikerült megőriznie a hidegvérét és felelősségteljesen kezelte a kialakult helyzetet. Sikerült lehúzódnia a külső sávba, anélkül, hogy bármilyen balesetet okozott volna. Lapunknak elmesélte a rémisztő élmény részleteit.

Noémi remegve szállt ki az autójából (Fotó: Metropol)

Kormos Noémi az egyik barátnőjét szerette volna meglátogatni, amikor útnak indult autójával. Éppen az M31-esen hajtott a belső sávban, amikor valaki elé vágott. Ekkor fékezni szeretett volna, ám egyből feltűnt neki, hogy valami nincs rendben a kocsival.

Nagyon könnyen ment be a fékpedál... Először azt hittem, én vagyok ügyetlen és esetleg félrenyomtam, hozzáteszem, sosem volt még ilyen, aztán nem sokkal később ismét bejött elém, hogy előzni tudjon, a fékpedál akkor is szinte beesett és az autót nem lassította le.

– számolt be Noémi a történtekről.

Végül nem hagyta őt nyugodni a dolog, ezért kiment a külső sávba, hogy kipróbálja, mi is a helyzet a fékkel.

„Ki kellett derítenem, hogy mi a baj, ugyanis egy kilométerre voltam a lehajtótól, ahol ki kellett volna mennem. Padlóig be tudtam nyomni és akkor is csak nagyon minimálisan fogott. Motorfékkel és ezzel a kb. tíz százalékos fékkel sikerült megállítani a kocsit a lehajtónál” – részletezte.

Noémi szakszerűen járt el, azonnal bekapcsolta autóján a vészjelzőt, majd kihelyezte az elakadásjelző háromszöget is. 

Telefonáltam össze-vissza, majd nagyon óvatosan elgurultam az ottani benzinkútra. Szerencsére megúsztam ép bőrrel. Ott kiszálltam a kocsiból, persze kezem-lábam remegett

– emlékezett vissza.

Végül a barátnője férje ment el érte, az autót pedig otthagyták.

Ellenségemnek sem kívánom az érzést, mikor 125-el mész és a fékpedál beesik a lábad alatt. Rettenetes volt és ijesztő

 – vallotta be Noémi.

Másnap a férje ment el a benzinkúton hagyott autóért és egészen Gödöllőig vezetett vele, elmondása szerint teljesen problémamentesen.

„Neki semmi problémája nem volt a fékkel. Beszéltem azóta szerelővel, aki azt javasolta, hogy így ne induljunk meg a kocsival, mert valami tuti hogy nem jó” – mondta.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás