3-as stádiumú bélrákja volt, 18 hónapot jósoltak a fiatal lánynak, ám végül mégis meggyógyult





Natasha Wakefieldnek 18 hónapot jósoltak az orvosok, miután több műtét és kemoterápiás kezelés ellenére is továbbterjedt a rák a szervezetében. A fiatal lány azonban egy kísérleti kezelésnek hála ma már teljesen meggyógyult és a családalapítást tervezi.



Megosztás
Szerző: H.A.
Létrehozva: 2023.07.29.
kísérlet rák kezelés gyógyulás

Csodával határos gyógyulásról számolt be a Mirror: Natasha Wakefieldnek mindössze 18 hónapot jósoltak az orvosok, miután a rák továbbterjedt a szervezetében. A ma már 26 éves fiatal nő ehhez képest azóta teljesen meggyógyult – köszönheti mindezt egy újfajta, még kísérleti fázisban járó kezelésnek.

Még 2018-ban, nem sokkal a diplomája megszerzése után, Natasha néhány gyanús tünetre lett figyelmes: étvágytalanná vált, illetve fájdalmat tapasztalt a hasában, a csípőjében és a lábában is. Több vizsgálatot követően az orvosok 2019-ben közölték a lánnyal a borzalmas hírt: 3-as stádiumú bélrákja van, amely már a nyirokcsomóira is átterjedt.

A fiatal lány ezután öt kemoterápiás kezelésen és több műtéten is átesett, melyek során a daganat mellett, biztonsági okokból, a méhét is el kellett távolítani.

Két hónappal később a rák továbbterjedt a hasára

Mint mondta:

Az orvosok közölték, hogy ez már gyógyíthatatlan, és 18 hónapom maradt hátra. Teljesen magamba zuhantam, még sírni sem tudtam. Azt gondoltam: ennyi, itt a vége.

Ám a története ekkor ismét fordulatot vett

Miután már nem maradt vesztenivalója, Natasha, ahogy lehetősége nyílt rá, egyike lett annak a 26 embernek, akik csatlakoztak egy akkor még az első fázisban járó kísérlethez, amelynek során az immunterápiát és onkolitikus vírust (amely a ráksejtek szétesését váltja ki) kombinálták. Ez a kísérlet azáltal pusztítja el a rákos sejteket, hogy olyan vírust növeszt a szervezetben, ami figyelmezteti az immunrendszert a daganatra. A kísérletet az oxfordi Churchill Kórházban végezték el, ez volt az onkolitikus vírus új generációjának első kísérlete, és az első, amely kombinálta azt az ellenőrzőpont-inhibitorokkal, amiknek feladata azoknak a fehérjéknek a blokkolása, amelyek gátolják az immunrendszert a rákos sejtek támadásában.

Két évvel később a kezelés eredményeként Natasha teljesen meggyógyult

Nem hittem el. Akkor már biztos voltam benne, hogy meg fogok halni. Elképesztő. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy most itt lehetek, és nagyon hálás vagyok. Ez szó szerint csoda volt

– áradozott a ma már 26 éves nő, aki a későbbiekben, béranyaság útján szeretne családot alapítani.

Az eddigi eredmények egyébként olyannyira ígéreteseknek bizonyultak a kezeléssel kapcsolatban, hogy a tervek szerint a kísérlet hamarosan a második fázisába léphet, és még több emberen is ki fogják próbálni. A betegek és családtagjaik abban reménykednek, hogy a továbbiakban a rák általános kezelésének részévé válhat.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás