Újbuda: a botrányos állapotú utcában egyszerű pénzlehúzás a parkolási zóna bővítése





Parlagfüves az utca, földút szintű a burkolat, mégis júliustól óránként 300 forintot fizethetnek az autósok a parkolásért a kelenföldi Thallóczy Lajos utcában.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.06.22.
XI. kerület fizetős parkolás Újbuda Újbuda Önkormányzata parkolás

Azt már a Metropol megírta, hogy a fővárosi parkolási zónák bővítése logikátlan, hiszen míg a főváros és a baloldali kerületek ki akarják szorítani az autókat, közben fizetőssé tesznek olyan helyeket, ahol az ingázók le tudnák ingyen tenni a járműveket. A XI. kerületben most olyan utcát találtunk, amelyet nemcsak hogy felver a parlagfű, de földút szintű a régen feltöredezett beton is. A DK-s vezetésű önkormányzat nem újítja fel, csak beszedi júliustól a 300 forintot óránként az elhanyagolt burkolatú Thallóczy utcában. 

Földút szintű a parkolósáv a burkolaton – Fotó: Metropol

Bár a DK-s többségű kerület idén rekord költségvetéssel, 50 milliárddal gazdálkodik, mégsem fordítanak egy fillért sem a parkolási terület felújítására, egyszerűen csak beszedik a pénzt. A környékbeliek kiakadtak, szerintük „olyan moziban nem illik jegyet szedni, ahol valós filmvetítés nincs”.

Zoltán az utcában dolgozik, vállalkozóként – Fotó: Metropol

Nem az a problémám, hogy fizetni kell a parkolásért – bár én azért hoztam az utcába a vállalkozásomat, mert azt ígérték: soha sem lesz fizetős a parkolás –, hanem az, hogy nincs szolgáltatás, csak pénzlehúzás. A parkolásállapotok nem ideálisak, amin sürgősen változtatni kellene. Most még hagyján, mert jó idő van, de télen, hogyha hideg van és lefagyott az út, akkor még el is szoktak esni az emberek. Parkolásbaráttá, vagy akár csak gyalogosbaráttá kellene tenni az utcát, mielőtt kivetnék a parkolási díjat

– mondta Zoltán, aki szerint felháborító az útburkolat minősége. 

Itt egyszerű sarcolásról van szó

Junghausz Rajmund Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő szerint visszatetsző az is, hogy dr. László Imre polgármester saját magának 4 millió forint jutalmat osztott, de arra már nagyban tesz, hogy a Thallóczy Lajos utcában megcsináltassa az útburkolatot, mielőtt parkolási pénzt kezd beszedni. 

Junghausz Rajmund kormánypárti képviselő úgy véli: pofátlanság, hogy a balos László Imre jutalmat vett fel, miközben sarcolja a kerületieket – Fotó: Metropol

Olyan itt az útburkolat, mintha egy vasúti töltés lenne, vagy részben földút. Ezért kell majd 300 forintot fizetnie az autósoknak óránként úgy, hogy maximum 3 órát lehet majd parkolniuk egy helyen. Ez egy valódi sarcolás, hiszen a technikai feltételeket sem biztosítják. Ráadásul csapadékos időben majd sáros lábbal mehetnek be az autósok a lépcsőházakba, miután kifizették a parkolási díjat. Megkérdeztem újra a napokban az önkormányzat közlekedési osztályát, hogy tervben van-e ennek az útnak a felújítása, azt közölték: nincs. Bicskanyitogató, hogy nem tisztelik meg az autósokat és az itt élőket ennyivel

– mondta a Metropolnak a kormánypárti politikus, hozzátéve:Dr. László Imre polgármester felvett 3,9 millió forint jutalmat, ami egy féléves prémium. Tette ezt úgy, hogy mind a parkolással, mind a bérbeadással megvágta előtte a kerületieket. Az előző testületi ülésen például a szociális bérlakásban élőknek emelte meg a bérleti díját. Magyarul a támogatásra szorulókét. Hasonlóan rosszul jártak az albérlők, hiszen a kerülettől ugyan kaphatnak „kedvezményes” parkolási kártyát, de nekik a dupláját kell fizetniük, mint egy tulajdonosnak. Nem 12 ezer forintot, hanem 24 ezret havonta, tehát szintén a nehezebb sorsú ember fizet többet az önkormányzat felé. Mindezeket figyelembe véve, és azt, hogy a baloldali László Imre nem jelent meg a kormánnyal való egyeztetésen sem, ami miatt körülbelül  500 millió forint rezsitámogatástól esett el a kerület, pofátlanságnak tartom, hogy jutalmat ad magának.”

Szerkesztőségünk megkérdezett egy albérlőt, ő inkább zárt garázst bérel, mert csak havi 25 ezer forintjába kerül, és nem az utcán, hanem biztonságban tudja az autóját.

Mint ahogyan korábban megírtuk, nyáron a P+R parkolók is fizetőssé válnak a XI. kerületben, illetve az említett Thallóczy Lajos utcán kívül sok más utca is. A korábbi elképzelések szerint 2023. júliustól kiterjesztik a fizetős utcákat az alábbi területeken is: külső Bartók Béla út környéke, Szent Imre Kórház vonzáskörzete, Nádorliget területe. A nyár végéig a díjköteles zónát Kelenföldön az Andor utcáig is kiterjesztenék – Fotó: Metropol

 





 





Ezeket olvastad már?
Hídpénz-botrány: súlyos testi sértés kísérletével vádolják az egyik főszereplőt

Hídpénz-botrány: súlyos testi sértés kísérletével vádolják az egyik főszereplőt

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Folytatódik a táblaháború Újbudán

Folytatódik a táblaháború Újbudán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás