Olyan jól fizető munkát ajánlottak a budai hajléktalannak, amiről sokan csak álmodnak





Tisztességes fizetést és még szállást is ajánlottak Rafael Bélának, aki sok éve él az utcán, ám úgy döntött: fordít a sorsán. Plakátokon kezdte magát hirdetni.



Megosztás
Szerző: KKP
Létrehozva: 2023.06.29.
Módosítva: 2023.06.29.
Rafael Béla élet Budapest hajléktalan utca

Mint arról korábban a Ripost beszámolt, Rafael Béla már lassan öt éve él az utcán. A szülei nem vitték haza a kórházból, így a férfi intézetbe került és ott nevelkedett. 

Béla öt éve él az utcán Fotó: Bors

„Már felnőtt voltam, amikor apámat és anyámat megtaláltam. A kapcsolatunk nem tartott sokáig, mert nem sokkal később mindkettőt el is veszítettem, de legalább megismerhettem őket, Részben már megbocsátottam nekik, igaz meggyőződésem, hogy egy tisztességes szülő nem dobja el a gyermekét” – vélekedik a 47 éves férfi, aki 15 évvel ezelőtt elkezdett dolgozni egy mesterember mellett, főként építkezéseken. A férfival jó barátságot kötöttek, méghozzá olyannyira, hogy be is fogadta Bélát, ő pedig fogadott édesapjaként tekintett az idős emberre. Ám végül a férfi sajnos elhunyt, az ingatlanát rokonok örökölték, Béla pedig utcára került. 

Plakátokon kezdte el hirdetni „magát”

Béla gondolt egyet, és úgy döntött, nem adja meg magát a sorsnak, és a tettek mezejére lép. A budai utcákon élő hajléktannak elege lett a bizonytalanságból. Készített és sokszorosított egy plakátot, melyen leírta: arról álmodik, hogy munkáért cserébe lakhatást kap egy jótevőtől. Akár egy használt lakókocsit is elfogad, csak legyen végre néhány négyzetmétere, amit az otthonának tekinthet.

„A felhívást Budapest több pontján kiragasztottam villanyoszlopokra, majd jött egy hatalmas vihar. Amikor másnap azzal szembesültem, hogy a hirdetésben sem az eső, sem a szél nem tett kárt, máris tudtam, hogy az életem végre új fordulatot vesz” – mesélte a Ripostnak Béla. 

A Ripost olvasói próbálnak segíteni a férfinak

A Ripost riportja után az olvasók máris több lehetőségre felhívták Béla figyelmét. A tényekhez hozzá tartozik, hogy a férfi a súlyos gerincsérve miatt kemény fizikai munkát nem vállalhat.

Nagyravágyó nem vagyok. Egy portásmunkára vagy valami hasonlóra gondolnék, de persze bármit elvállalok, amit az állapotom megenged

– mondta a hajléktalan férfi.

Az egyik olvasó felajánlotta, hogy segít Bélának Németországban elhelyezkedni, szállást és tisztességes, 2400 eurós (890 ezer Ft) fizetést helyezett kilátásba. A lap közölte a jó hírt Bélával, aki nagyon megörült. Még persze nem biztos, hogy ez a lehetőség egyben a megoldást is jelenti, hiszen a munkához minimális német nyelvismeret is szükséges lenne, de Béla ilyennel nem rendelkezik. De nem adja fel, tanulni is hajlandó, ha arról van szó. Sorsának alakulásáról beszámolunk majd – ígérte. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás