Kényszerleszállást hajtott végre egy Wizz Air gép Budapesten – ezt mondta a kapitány – Videó!





Visszafordult Budapestre a Wizz Air Marosvásárhelyre tartó járata.



Megosztás
Szerző: PT
Létrehozva: 2023.06.30.
Módosítva: 2023.06.30.
budapest airport repülőgép Kényszerleszállás

Kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air Budapestről Marosvásárhelyre tartó járata június 29-én, csütörtökön, nem sokkal azután, hogy felszállt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről – számolt be hírről a spabook.net.

Fotó: Vémi Zoltán/Világgazdaság / Világgazdaság

Az oldalon azt írták, hogy az incidens oka utasok beszámolói alapján hajtómű-meghibásodás volt, de részleteket erről a cikk megjelenésekor még nem lehet tudni. Az esetről a fedélzeten tartózkodó utasok számoltak be a közösségi médiában.

Hölgyeim és Uraim, itt a kapitány beszél. Sajnos egy igen kis technikai probléma miatt vissza kell fordulnunk Budapestre, mivel a célállomásunkon, Marosvásárhelyen nincsen szerelő, és így ottragadnánk. Maga a probléma egyébként nem jelentős, de muszáj visszatérnünk miatta Budapestre, körülbelül 15 perc múlva fogunk leszállni, és miután leszálltunk, majd tájékoztatom Önöket a továbbiakról. Addig is szíves elnézésüket és megértésüket köszönjük

– mondta a kapitány az utasoknak.

A kapitány bejelentését egy TikTok-videóban is rögzítették, íme:

@bredabiaa Mik történnek a fellegek fölött 🛩️ ig: bredabiaa #foryou #fy #repcsi #repülés ♬ eredeti hang - Bianka Bréda

A hírek szerint a gépen három magyar DJ is utazott, akik éppen Erdélybe indultak koncertezni. A 3 DJ saját Instagram-sztorin keresztül számolt be az eseményekről: @bredabiaa, @djstephanieofficial, @elektramusic_

Visszaérkeztünk Budapestre, és azt mondták, hogy Isztambulból jön egy gép, ami majd elvisz minket elvileg 3 óra múlva Marosvásárhelyre, úgyhogy most itt várunk. Elvileg valami hajtóműprobléma volt, ami szerintem nem kis probléma, de nézőpont kérdése. Az a lényeg, hogy épségben megérkeztünk

– mesélte követőinek Dj Stephanie.

A beszámoló szerint az utasok egy ideig nem hagyhatták el a gépet, de később buszokkal átvitték őket a terminál épületébe, ahol megvárták a cseregép indulását.

További részletekért kattints ide.





Frissítés:

A Wizz Air légitársaság közleményét adott ki a marosvásárhelyi járattal kapcsolatban, amit változtatás nélkül közlünk:

„A Wizz Air június 29-én Budapestről Marosvásárhelyre tartó járata egy apróbb technikai probléma miatt visszafordult az induló repülőtérre. Az átmeneti hiba a légitársaság protokollja szerint karbantartást igényelt, amely elvégzésére a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér bizonyult alkalmasabbnak. A karbantartást követően 12:59-kor felszállt a helyettesítő repülőgép az utasokkal.

A Wizz Air számára továbbra is utasai és munkatársai biztonsága a legfontosabb. A légitársaság ezúton is szeretne elnézést kérni minden érintettől, akit kellemetlenség ért” - írták a nyilatkozatban.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás