„Fáj a derekad, csípőd, sugárzik a végtagjaidba a fájdalom?” – meglepő megoldás a magyar orvostól





Rengetegen hálálkodnak a hasznos információkért.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.06.09.
ízület gyöngyösi háziorvos fájdalom

Ki hinné, hogy a rengeteg ember életét megkeserítő csípő-, illetve derékfájdalom mögött egy egészen meglepő, ugyanakkor orvosolható probléma állhat?! Dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos friss Facebook-bejegyzésében ezzel a témával foglalkozik, megoldást is kínálva. Követői nem győznek hálálkodni.

Fotó: Dr. Mangó Gabriella

„Fáj a derekad, csípőd, sugárzik a végtagjaidba a fájdalom, és okot alig találnak. Az egész testünket tartó váz, a csontjaink, ízületeink, az ezeket támasztó és mozgató izmok egy egységet alkotnak. Ha bárhol ebben a rendszerben kisiklás van, az fájdalommal, vagy az ízületek működésének a beszűkülésével fog járni. Mégis van egy nagyon egyszerű ok is, amely az egész tartóoszlopunk működését befolyásolja. Ez a lúdtalp.”

– írja Mangó doktornő. A folytatásban pedig megoldást is kínál a gyöngyösi háziorvos.

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

„A lúdtalp ellenszere az emelkedő ideig, hozzászoktatással edzett lúdtalpbetét használata, a talp izmainak az edzése. Hogyan eddzed a talpad? Sarokjárás, lábujjhegyen járás, külső talpszélen, belső talpszélen járás. Megpróbálhattok pingponglabdát is felvenni a lábujjaitokkal  csak készüljetek fel arra, hogy azok a kis fránya lábujjak begörcsölhetnek.”

– figyelmeztet dr. Mangó Gabriella, aki megjegyzi: a gyerekeknek is sokszor fáj a lábuk, úgynevezett növekedési fájdalomnak hívják, emögött is állhat a lábboltozat problémája.

„Köszönöm szépen a hasznos információkat!” – írták többen is kommentben a doktornő bejegyzéséhez.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás