„A legjobbak indulhatnak a nemzetközi viadalon” – versenyt hirdetett az autóklub

Közlekedésbiztonsági és ügyességi versenyt hirdet B kategóriás jogosítvánnyal rendelkező, 18 és 26 év közötti fiataloknak a Magyar Autóklub.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.06.12.
Módosítva: 2023.06.13.
Magyar Autóklub Nemzetközi Automobil Szövetség verseny

Az ország legjobb fiatal férfi és fiatal női sofőrjét keresi a Magyar Autóklub. A magyar versenyen első helyet megszerző férfi és női sofőr továbbjut a Best Young Driver elnevezésű nemzetközi versenyre – írja a Ripost.

autóklub
Fotó: Pexels

„Az idén másodszor hirdette meg a Magyar Autóklub ezt a versenyt Magyarországon, amely egyébként egy nemzetközi kezdeményezés, mely a FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) támogatásával jön létre” – mondta el a Ripostnak Milovukovics Györgyi, a Magyar Autóklub főtitkára. 

A verseny két fordulóból áll, egy elméleti és egy gyakorlati részből. 

„Az elméleti teszt kitöltésével egy időben jelentkezik is a fiatal. Csupán végig kell mennie a teszten, hiszen maga a jelentkezés ingyenes. Június 25-ig jelentkezhet minden B kategóriás jogosítvánnyal rendelkező 18–26 éves korú fiatal. A nemzetközi döntőre való továbbjutás adta meg a korhatárt, mivel annak is ezek a feltételei – jegyezte meg a Magyar Autóklub főtitkára, majd hozzátette:

„A legjobban teljesítő tíz hölgyet, valamint a legjobban teljesítő tíz urat hívjuk be az országos döntőre, ami augusztus 26-án lesz, Budapesten, a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában” – mondta Milovukovics Györgyi. – A nyelvtudásra is kíváncsiak vagyunk, hiszen egy nemzetközi versenyről van szó, ezért az angolnyelv-tudás nagyon fontos. Szeretnénk megismerni a versenyzők gondolkodását, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos gondolatait. A legfontosabb azonban, hogy mennyire szabálykövető a versenyző magatartása. Itt nem a gyorsaság, hanem a technika, a közlekedésbiztonság és a környezettudatos közlekedés számít – hangsúlyozta a Magyar Autóklub főtitkára.

A nemzetközi versenyt idén októberben rendezik majd meg, melynek Ausztria ad otthont. A versennyel kapcsolatos további információkat és a versenyjelentkezést a Magyar Autóklub honlapján találod.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás