Vigyázat, ablakcsere-akciót kamuznak a budapesti csalók





Könnyen megjárhatják, akik nem figyelnek. Az újbudai önkormányzat azt kéri a lakóktól, hogy mindig legyenek körültekintőek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.26.
ablakcsere támogatás csalók

Csalók élnek vissza Újbuda önkormányzatának nevével, számolt be róla közösségi oldalán a kerület. Mint írják, a Kosztolányi Dezső tér és a Móricz Zsigmond körtér környékén azzal az ürüggyel csengetnek be ismeretlenek a helyiekhez, hogy  az önkormányzat ablakcsere támogatást biztosít számukra, amennyiben a lakók azonnal, írásos formában beleegyeznek a munkálatokba, és kifizetik azok költségeit. 

Two,Male,Industrial,Builders,Workers,At,Window,Installation
Képünk illusztráció. Fotó: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock

Újbuda önkormányzata most arra kéri a helyieket, hogy körültekintőek legyen, és és figyelmeztessék ismerőseiket, rokonaikat is, hogy senki ne dőljön be ilyen átverésnek. Ahogy fogalmaznak, minden esetben győződjenek meg arról a lakók, hogy az adott személyek rendelkeznek az önkormányzat által kiadott - pecséttel ellátott - fényképes igazolvánnyal, ellenkező esetben ugyanis nagy a valószínűsége annak, hogy csalásnak leszünk kitéve.

Az utóbbi hetekben elszaporodtak Budapesten az ilyen és ehhez hasonló visszaélések. Hasonlóan pofátlan módon verte át áldozatait az a férfi is, akiről kiderült, hogy jó néhány idős személyt kopasztott meg a III. kerületben. Az egyik esetben 450 ezer forintot csalt ki egy férfitól és családtagjától ajtó- és ablakcserékre hivatkozva a férfi. Itt készpénzt adtak át, amiről ugyan írtak papírt, viszont később a férfi arra hivatkozott, hogy nem szerepel a pénztárbizonylatában az összeg, így nem fogja megcsinálni a munkálatokat.

Ugyancsak Óbudán egy hölgy hívta fel a boltosok figyelmét arra az esetre, ami pár napja vele történt. A Vörösvári úti üzletbe, ahol dolgozik betért egy férfi, aki hihetetlen ötlettel állt elő. Teljesen határozottan közölte az ott dolgozóval, hogy kétszer huszonötezer forintért érkezett és a főnök küldte, hogy ezt az összeget vigye el a könyvelésre. Azonban az eladót sem kellett félteni, megkérte a férfit, hogy hívják fel a főnököt és egyeztessék le a dolgot, hiszen neki erről senki sem szólt. A nő persze nem ugrott be a nagyon átlátszó történetnek, de azért óva int mindenkit.

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: Aggódom Európa jövőjéért

Orbán Viktor: Aggódom Európa jövőjéért

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás