„Csak a csodán múlt, hogy nem lett nagyobb baj” – újabb részletek a Széll Kálmán téri balesetről





Több kocsinak is nekiment az az irányíthatatlanná vált turistabusz, amelynek a sofőrje vezetés közben lett rosszul. Életét a kocsijukból kipattanó autósok és egy futár próbálta megmenteni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.14.
Módosítva: 2023.05.14.
eszméletlen buszbaleset újraélesztés Széll Kálmán tér

Brutális baleset történt a XII. kerületben, a Széll Kálmán térnél: a Mercedes busz a Széll Kálmán tér felé haladt, amikor egyszer csak minden ok nélkül teljesen irányt vesztett: először végighúzott egy kocsit, majd kidöntött egy táblát, nekiment egy oszlopnak, aztán onnan megpattanva áttért a szemközti sávba. 

Fotó: Bors

Itt még két kocsinak nekiment, amelyeket két másik autónak is nekitolt, végül pedig megállt. Hamarosan kiderült, hogy a sokkoló balesetet egyáltalán nem a figyelmetlenség okozta: a sofőr ugyanis rosszul lett, eszméletét vesztve borult rá a kormányra. 

A Balesetinfó azt írta, hogy a helyszínen lévők – köztük egy motoros futár – egy pillanatig sem haboztak, többen is odarohantak segíteni: először a vésznyitóval kinyitották az elülső ajtót, ott kihúzták a sofőrt, akit a betonra fektettek, majd haladéktalanul megkezdték az újraélesztést. 

A sofőrt az arra járók szedték ki a buszból és kezdték meg az újraélesztést (Fotó: Bors)

Mint arról a Bors is írt, a helyszínen hatalmas torlódás alakult ki, nemsokára ugyanis a mentők és a rendőrök is kiérkeztek. Egy szemtanú elmondta, hogy hosszú ideig harcoltak a sofőr életéért: 

Nagyon sok kocsi állt keresztbe, nyilván ebből volt, amit a buszos tört össze, de ahogy láttam, több gyalogos meg autós, meg egy kékbe öltözött futár is odarohant segíteni. Együttes erővel szedték ki a középkorú sofőrt a buszból

– mondta egyik olvasónk. Az újraélesztést perceken belül a mentők vették át:

Majdnem egy óráig csinálták, de úgy tudom, végül sikerült az újraélesztés, és kórházba vitték a férfit. Valószínűleg a mentők szakértelme és a civilek gyors reakciója is segített

– vélekedett olvasónk. 

Bár az eset során több kocsi is összetört, úgy tudni, hogy az autóban ülők közül senki nem sérült meg, ahogyan a buszon sem, a járat ugyanis nem szállított utasokat. 

A Balesetinfó megjegyezte: az utóbbi hét igazi fekete napokat jelentett a sofőröknek, a lap szerint hat nap alatt ez már az ötödik buszbaleset volt, melyek közül emlékezetes a Kispesten történt csúnya eset is, amikor a 148-as busz ütközött össze egy Opel Astrával. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás