Nem akart megenni semmit az ovis kisfiú, lesújtó diagnózist közöltek az orvosok

Korábban mindig egészséges volt, így családja összetört a lesújtó diagnózis miatt. A kisgyermek ezekben a percekben is az életéért küzd.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.04.24.
rák kórház kisfiú

Egyszer csak fogyásnak indult egy kisfiú, pedig semmi sem változott az életmódjában. Korábban soha nem volt rosszul, nem betegedett le, így édesanyja azonnal orvoshoz vitte.

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Az orvosok először azt hitték, hogy az ötéves Blake mandulagyulladástól szenved, és antibiotikummal kezdték kezelni. A további vizsgálatok azonban kiderítették, hogy vérrákja van. A 29 éves Stephanie Dalziel élete egy pillanat alatt tört össze, amikor közölték vele ötéves fia súlyos diagnózisát.

„Csak augusztusban kezdte az óvodát, ezért azt hittem, hogy a szokásos gyerekfertőzésről van szó, de valami egyszerűen nem stimmelt. Elvittük a sürgősségire, mert fogyott, nem evett és nem ivott. Másnap megerősítették, hogy leukémiája van. Nagyon megrázó volt, mert erre sosem számít az ember. Az egész világom összeomlott. Azt hiszem, még csak nem is sírtam az elején” – mondta zokogva az édesanya.

Három nappal később már meg is kezdték Blake kemoterápiás kezelését, ami nem indult zökkenőmentesen.

„Még csak ötéves, így sok mindent nem ért teljesen. Az elején nagyon ideges volt, amikor az ápolók közeledtek hozzá, nem volt hajlandó semmire. Három vagy négy nővér kellett ahhoz, hogy kemoterápiát adjanak neki. Szülőként szörnyű ezt végignézni, mert tudom, hogy szüksége van rá, hogy jobban legyen. Ahogy azonban megismerkedett vele, egyre jobban lett” – árulta el a Stephanie a Daily Record oldalának. 

A lesújtó tragédia megváltoztatta az egész család életét, Stephanie most arról a napról álmodik, amikor elviheti Blake-t, azokra a helyekre, amiket a legjobban szeret.

A leukémia tünetei közé tartozik a sápadt bőr, a fáradtság vagy gyengeség érzése, a gyakori fertőzések, a láz, a könnyű véraláfutások, például vérző íny vagy szokatlan helyen lévő véraláfutások és az ízületi fájdalom.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás