„Mama nincs mindig ott, de mindig melletted lesz” – mindennap ajándék a rákos édesanyának





Nem tudják, hogyan magyarázzák el az autista ötéves kisfiúnak, hogy édesanyjának már nincs sok ideje hátra. A családot összetöri a fájdalom.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.04.20.
rák édesanya

Az ötéves autista kisfiú, Phoenix jelenti mellrákos édesanyjának a mindenét. Shar mindent megtesz azért, hogy gyermeke ne érezze magát kirekesztettnek, mindig azon van, hogy megnevettesse, és sok időt tölt azzal, hogy új dolgokat tanítson neki. Mindezt amellett, hogy közben az életéért küzd a halálos betegséggel. 

orvos, doktor, kórház, egészségügy, Shutterstock illusztráció
Képünk illusztráció / Fotó: Shutterstock

A család rémálma tavaly karácsony napján kezdődött, amikor Shar mirigylázat kapott. Ám februárra sem múltak el a csomói, és már a mellében is érezte azokat. Még a biopszia előtt, mammográfiára is elküldték a 35 éves édesanyát, ami igazolta az orvosok legnagyobb félelmét. 

„Felfedezték, hogy invazív lebenyes karcinómám van. A leggyakoribb mellrák a tejcsatornákban. Ami nálam van, az a lebenyben van, szóval kicsit alattomos. Valójában már áttét van a gerincemben, a csípőmben és a nyakamban. Tehát most a negyedik stádiumban vagyok, és azt mondták, hogy megpróbálják megfékezni, de nem gyógyítható. Tehát most több időt próbálnak nekem adni, mert ez végül meg fog ölni. 35 éves vagyok, és mellrákban fogok meghalni” – magyarázta Shar.

Shar most kemoterápiás gyógyszert szed, egy olyan tablettát, amit háromhetes ciklusban fog bevenni négy hónapig, hogy az életben tartsa. Az anyuka úgy tartja, sem energiája, sem ideje nincs aggódni, mert minden percét a kisfiával szeretné tölteni, hogy boldognak lássa majd az emlékeiben.  

„Csak arra törekszem, hogy megértse, mennyire szeretem őt, hogy soha nem fogom elhagyni. Mindig azt mondom neki: mama nincs mindig ott, de mindig melletted lesz. Még ha fizikailag nem is leszek vele, soha nem fogom elhagyni” – tette hozzá Shar. 

A nőnek fel kellett hagynia a munkájával, így egyedül férje maradt a kenyérkereső a családban. A GoFundMe oldalán kezdtek adománygyűjtésbe, hogy ki tudják fizetni a lakbért és az orvosi költségeket. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás