Medve támadt a kutyasétáltatóra, nem először

A hatóságok zöld utat adtak az állomány ritkítására.Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.04.28.
medve vadászat támadás

A szlovén fővárostól, Ljubljanától alig húsz kilométerre sétáltatta a kutyáját a férfi, amikor egy barnamedve támadt rá. Az állat a lábába harapott, így szerencsére nem szenvedett életveszélyes sérüléseket – jelentette a Nova24 szlovén televízió.

Fotó: Pixabay

A férfi egy olyan területen sétált, ahol fakivágás folyik – közölte a helyi önkormányzat, amely felszólította a környékbelieket, hogy tartsák be a medvetámadások megelőzésére vonatkozó szabályokat: csak jól kitaposott ösvényt használjanak, és kutyáikat tartsák pórázon.

A szlovénok számára nem ismeretlenek az ilyen esetek, mivel országukban sok medve él: mintegy 1100 egyedet tartanak számon. Az ezredforduló óta 16 medvetámadást regisztráltak. 2019 júniusában egy kölykeit védő nőstény barnamedve egy hét különbséggel kétszer is emberre támadt ugyanazon a területen. Az első áldozata egy kocogó volt, a másik pedig egy 80 éves nő. Mindketten túlélték a támadást, de a hatóságok most úgy döntöttek, hogy az egyre gyarapodó incidensek miatt zöld jelzést adnak 230 barnamedve kilövésére.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás