Három rejtélyes betegség kínozza a pápát – így vigyáznak rá orvosai Budapesten





Defibrillátorral követik a pápát a Vatikán orvosai Budapesten.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.04.29.
Ferenc pápa vatikán Budapest

Magyarországi látogatása alkalmával a legfőbb kihívás a pápa egészségével kapcsolatban az, hogy Ferenc rendkívül fogékony a felső légúti megbetegedésekre. Fiatal atyaként, még Argentínában el kellett távolítani tüdeje egy részét egy agresszív fertőzés miatt. A műtét óta légzési nehézségekkel küszködik és igen érzékeny szezonális vírusokra. 

SEMJÉN Zsolt; FERENC pápa
A pápa fogadása a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Fotó: Miniszterelnökség/Botár Gergely

Professzor a kísérője

Nyolc éven át Dr. Fabrizio Soccorsi vigyázott a pápa egészségére, kapcsolatuk pedig olyannyira baráti lett, hogy Ferenc egyik bizalmasának számított a két éve a covid szövődményeibe belehalt szakember. Őt követte 2021 januárjától Roberto Bernabei, aki a római Szent Szív Katolikus Egyetem professzora. Neurológus, de az ortopédiai problémák szakértője is egyben. A sajtóhírek szerint ő is vele tart Budapesten. 

NOVÁK Katalin; ORBÁN Viktor; FERENC pápa
Orbán Viktor miniszterelnök köszönti a pápát a Szent György téren. Középen Novák Katalin köztársasági elnök  Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Szigorú diéta a nunciatúrán is

Másik egészségügyi problémája egy két évvel ezelőtti beavatkozáshoz kötődik, amikor is eltávolították vastagbele egy részét. Betegsége valószínűleg a rostszegény táplálkozás miatt alakult ki, a műtét óta pedig szigorú diétát kell tartania. 

Ennek része a szénhidrátmentes, illetve zsírszegény étkezés is, amit a Vatikáni Nagykövetségen elköltött étkezései során is tart majd. Négy apáca főz rá a budai nunciatúrán. Sovány szárnyasokat és halat ehet, de kerülnie kell a számára oly kedves tésztákat, ezek közül is kedvencét, az olasz pizzát. 

Az Atletico Madrid csapatorvosa kezelte

A Szentatya életét ízületéből eredő térdproblémái is megnehezítik. Ezt először az Atletico Madrid focicsapatának orvosa próbálta kezelni. José María Villalón ortopéd sebész és traumatológus szakorvos ezt mondta tavaly ősszel a pápáról: 

Nem egy egyszerű beteg a nagy aktivitása miatt. Emberként rendkívül kellemes, ám betegnek makacs és csökönyös, aki a műtéteket ellenzi és csak a konzervatív megoldásokat fogadja el. 

Ferenc egy műtéti altatás után fellépő súlyos szövődmény miatt nem fekszik soha többé kés alá. 

Dr. Mester Ádám szakorvos édesapja fejlesztette ki a terápiát Fotó: Facebook

Végül a magyar csodaterápia használt

Ferenc állapota végül egy világhírű magyar módszertől lett jobb, így egy a kerekesszéket is elhagyhatta. Az úgynevezett lágylézeres fényterápiának és a mágneses kezelésnek köszönhetően a pápa sejtjei regenerálódtak. 

A technológiát Dr. Mester Ádám radiológus szakorvos édesapja, Dr. Mester Endre sebész professzor fejlesztette ki. 1965-ben kezdett kísérletezni az eljárással

– tudta meg a Ripost Dr. Mester Ádámtól.

Az egyházfő Budapesten már nem a kerekesszékben ülve, hanem botra támaszkodva vesz részt a protokolláris eseményeken.

Orvosai, budapesti látogatása alatt is, minden pillanatban a pápa mellett vannak. A repülőtérről a Sándor-palotába tartó konvojában egy rohamkocsi is helyett kapott, de a vatikáni stáb defibrillátorral, inzulinnal, oxigénpalackkal és szinte egy teljes kórtermi felszereléssel kíséri a rendezvényekre, hogy esetleges rosszulléte esetén rögtön segítségére lehessenek. A nagyobb beavatkozásokra – információink szerint –, a Honvédkórházat jelölték ki. 

 

 

Ferenc pápa magyarországi tartózkodását péntekről vasárnapig folyamatosan követhetitek a HírTV-n. Az előkészületekről és a Szentatya programjától minden részletet itt találtok!





 





Ezeket olvastad már?
Magyar Péter öngyilkosságot hazudott

Magyar Péter öngyilkosságot hazudott

Baj van: az egész kórházat evakuálni kellett, utcára kerültek a betegek

Baj van: az egész kórházat evakuálni kellett, utcára kerültek a betegek

"Idős nőket tart fogva, csicskáztat" - rejtélyes férfi tartja rettegésben az újbudaiakat

"Idős nőket tart fogva, csicskáztat" - rejtélyes férfi tartja rettegésben az újbudaiakat

Erre ki számított? Itt az újabb fordulat az időjárásban

Erre ki számított? Itt az újabb fordulat az időjárásban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás