Fizetést kaphatsz a Facebooktól, ha az elmúlt 16 évben csatlakoztál





A közösségi oldalon aktívan jelen lévő Facebook-felhasználók jogosultak lehetnek fizetésre.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.04.26.
Facebook

Bárki, aki használta a Facebookot az elmúlt tizenöt évben, fizetést kaphat a közösségi médiaóriástól. A Meta anyavállalat összesen 725 millió dollárt kénytelen kifizetni minden olyan felhasználónak, aki 2007. május 24. és 2022. december 22. között Facebook-fiókkal rendelkezett.

Facebook logo
A Facebook kénytelen kártérítést fizetni Fotó: Pixabay

Mindez annak eredménye, hogy a Facebookot beperelték, amiért engedély nélkül harmadik félnek kiadta a felhasználói adatait. Bár a Meta a mai napig tagadja, hogy törvénytelenséget követett volna el, a bíróság kötelezte őket arra, hogy kártérítést fizessenek a felhasználóiknak. Van egy rossz hírünk: egyelőre csak az Egyesült Államokban élők számíthatnak pénzre. 

A felhasználóknak, akik akarnak a pénzből,  2023. augusztus 25-ig kell benyújtaniuk az igényüket. Mivel valószínűleg több millióan fognak élni a lehetőséggel, így nagy vagyonra nem lehet majd szert tenni ebből a kártérítésből. Az igényléshez meg kell adni a felhasználónevet és a Facebook-fiókhoz tartozó telefonszámot. 

A perben azt állították, hogy a Meta több tízmillió Facebook-fiók adataival élt vissza. Ez a Cambridge Analytica-botrányhoz köthető, amely cég „akár 87 millió Facebook-felhasználó személyes adatait gyűjthette” a Keller Rohrback ügyvédei szerint. A Keller Rohrback ügyvédei azt állították: „A Facebook állítólag 2015 óta tudott a Cambridge Analytica helytelen adatgyűjtéséről, és 2018 márciusáig nem tett lépéseket a tevékenység leállítására vagy a felhasználók értesítésére.”





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás