Ezt látnia kell! Elképesztő videók a BKK buszok állapotáról a TikTokon





Sok mindent láttunk már a BKK járatain, de ez még nekünk is sok. Kilyukadt busz és leszakadt kijelző is színesíti a fővárosban közlekedők mindennapjait.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.04.06.
Módosítva: 2023.04.12.
BKK busz Budapest életveszélyes állapot

Életveszélyes állapot uralkodik néhány fővárosi autóbuszon – legalábbis erről árulkodik két TikTok videó is, amit egy hónapja töltöttek fel. Az egyik videón a 45-ös busz alján tátong egy hatalmas lyuk míg a másikon a metrópótló kijelzője lóg az utasok felett. A videókon jól látszik, hogy mindkét járművön utasok ültek, miközben készült a felvétel, a sofőrt pedig egyáltalán nem zavarják az állapotok.

Áldatlan állapot uralkodik néhány BKK buszon. Fotó: Bruzák Noémi

Egy március elején posztolt TikTok videóban egy utas mutatja meg, hogy a 45-ös buszon ülve, az ülése alatt szó szerint ki van lyukadva a busz. 

Lassan lábbal hajtható lesz

– írta viccesen a videóra. A jelenség azonban korántsem vicces. Bár melegebb időben akár még jól is eshet az ülés alól jövő hűsítő szellő, a lyuk életveszélyes és műszakilag is kifogásolható. 

A kommentelők egyből reagáltak a videóra. Volt, aki szerint a BKK-nak megtetszett Frédi és Béni autója, ahol lábbal hajtják a járművet a mesehősök, ezért lyukas a busz alja, de volt, aki megjegyezte: „Legalább nem kell a jegyért fizetni. Csak be kell mászni alulról..." Minden esetre a jelenség valóban kőkorszaki.

A másik videó még február végén készült az egyik M3 metrópótlón. A felvételen jól látható, hogy miközben nagy sebességgel halad a busz, a megállókat jelző képernyő félig le van szakadva és az utastér felett fityeg. Mindez már csak azért is nagyon veszélyes, mert rengeteg utas közlekedett a metrópótlókon nap, mint nap, akik rendszeresen használták az első ajtót a fel - és leszálláshoz. Így a kijelző könnyen ráeshet egy utasra, ha véletlenül lezuhan.

A kommentelők ezt a jelenséget sem hagyták szó nélkül:

 A metrópótlón volt már minden, úgyhogy felesleges meglepődni rajta

– írta egyikük.

FRISSÍTÉS!

 A BKV az alábbi választ küldte a buszok állapotával kapcsolatosan: 

A kijelző meghibásodása két hónapja, február 12-én történt. Az esetet a járművezető észlelte, majd a járművet lecseréltük, mivel a helyszíni javítás nem volt lehetséges. A jármű tulajdonosa erősített tartókonzol beszerzéséről intézkedett (az autóbuszt ugyanis a BKV rendelkezésre tartási konstrukcióban üzemelteti, ezért javítását és karbantartását külsős partner végzi). A BKV munkatársai a kijelzők stabilitását rendszeresen ellenőrzik.  

A másik eset pedig több mint 5 éve történt a 45-ös autóbuszon.

„A jármű padlójába süllyesztett szerelőfedélen keresztül lehet a jármű automata váltóberendezéséhez hozzáférni. Ez a szerelőfedél nem a közlekedő folyosó padlózatán, hanem az utasüléseknek kialakított dobogón található. A járművön az esetet megelőzően nem volt olyan meghibásodás, ami miatt ezt a szerelőfedelet fel kellett volna nyitni.

A fedél nem hiányzott, hanem a nyílás mellett volt - ez a felvételen nem látszik. A felvétel készítője vélelmezhetően és szemmell látható módon ügyelhetett arra, hogy ne látszódjon.

Miután egy utas szólt a járművezetőnek kollégánk visszahelyezte a helyére a fedelet.

Mivel nincs a járművön kamerarendszer, így talány marad, ki vette fel a szerelőpanelt.

Járművezetőink figyelmét felhívtuk, hogy a végállomásokon figyeljék a szerelőfedelek meglétét, illetve eltávolításuk esetén haladéktalanul intézkedjenek.”

 

 





 





Ezeket olvastad már?
„Két élet munkája ment tönkre” – Renáta miskolci házát egyszerűen ellopták

„Két élet munkája ment tönkre” – Renáta miskolci házát egyszerűen ellopták

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

Nincsenek szavak: ez vezetett a két emberéletet követelő kamionbalesethez

Nincsenek szavak: ez vezetett a két emberéletet követelő kamionbalesethez

Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás