Terike elment az üres telkéhez: „Nem tudtam nyugodni, látni akartam, mi maradt"

Az egész ország figyelemmel kíséri Sümegi Gyuláné sorsának alakulását.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.03.04.
tragédia leégett támogatás kemoterápia

Mint ismert, Terike háza február 13-án égett porig, amig az asszony kemoterápiás kezelésen volt. Az ország egy emberként segít, hogy újra fedél kerülhessen Sümegi Gyuláné.

Az összefogásnak hála a leégett ház romjait sikerült eltakarítani, hogy majd egy új otthon épüljön a helyére.

Fotó: Bánkúti Sándor

„Nem tudtam nyugodni, látni akartam, mi maradt"

Terike nem akarta végignézni, hogy szeretett otthona maradványit is megsemmisítik, ezért nem volt jelen a bontásnál, estére azonban visszatért egykori otthona helyére, ahol zokogásban tört ki.

Még akkor este kikísértek a gyerekek, mert nem tudtam nyugodni, látni akartam, mi maradt, vagy mi nem. Aztán megláttam, hogy semmi. Nem kívánom soha senkinek azt az érzést, nem tudom leírni sem. Szörnyű, hogy az ember fiának az élete, munkája egyik napról a másikra megsemmisül

– mesélte könnyeivel küszködve Terike a Ripostnak.

Terike nem akarja elhinni, hogy eltűnt a háza

Az 58 éves asszony számára lelkileg megterhelő volt látni az üres telket, olyannyira, hogy először nem is fogta fel, hogy már nincs ott a háza.

Mikor sétáltunk ki, majdnem megállt az ütő bennem, azt hittem, hogy elment az eszem, mert ott láttam a házat

– emlékezett vissza a megtört asszony. „A szomszédnak hasonló felépítésű a háza, amit eddig kitakart a mi házunk és miután közelebb mentünk, jöttem rá, hogy csak a szomszédnak a házát látom.”

 

„Javul az egészségem”

A nagymamának hihetetlen erőt ad a családja és a többi ember támogatása. Bár mindig fél, mikor kemoterápiára megy – nehogy megint rossz hírt kapjon –, úgy érzi, folyamatosan javul az állapota.

Úgy veszem észre, hogy még annak ellenére is, hogy ennyi mindenen kell keresztülmennem, javul az egészségem. A vérképem is hál' istennek jó.

Terike konténerházra gyűjt: Aki szeretne segíteni itt teheti meg!

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás