RETRO RÁDIÓ

Szabadlábra kerül? Új szakértő vizsgálja az Olaszországban kisfiát meggyilkoló magyar sztriptíztáncost

Akár meg is úszhatja a gyilkosságot a kisfiát halálra késelő magyar anya.Megosztás
Szerző:
2023.03.24. 22:00
gyerekgyilkos pornószínésznő késelés Olaszország

Bradács Katalin védője szerint a nő nem volt beszámítható a gyilkosság pillanataiban. Így aztán elítélni sem lehet szörnyű tettéért. Az anya 2021 októberében Po’ Bandino egy elhagyatott házában szúrta halálra kisfiát, a kétéves Alexet. A borzalmak előzményéhez tartozik, hogy Bradács azért szökött el Magyarországról, mert a hazai bíróság az apánál, Juhász Norbertnél helyezte el közös gyermeküket. A nem szerette volna a kétéves Alexet átadni a férfinak. Az egykori sztriptíztáncos és pornószínésznő ezért Olaszországba szökött. 

Bradács Katalin, Alex, olasz gyermekgyilkosság, olasz gyerekgyilkosság
Bradács Katalin a kisfiával Fotó: Metropol

Így teltek az utolsó percek...

Először Rómában töltött néhány napot, parkban, éjszakai bárban aludt a kisfiával, majd egy karitatív szálláson kapott helyet, ám innen hamar távozott. Ezek után buszra szállt, két napra egy ismerősénél húzta meg magát, majd onnan is távozott: ezek után céltalanul bolyongva érkezett abba az umbriai faluba, ahol több késszúrással végzett a kisfiúval. 

Az utolsó perceket már rekonstruálták a perugiai bíróságon, ahol a nő gyilkossági perét tárgyalják.

Eszerint Katalin úgy tervezte, hogy egy romos házban, a villamosművek elhagyatott ügyfélszolgálatán éjszakázik Alexszel. A gyilkosság előtt egy almát szeletelt fel kisfiának, aki közben műanyag kisvasútjával játszott. A pici utána kólát ivott, majd álomba merült. Bradács, a vallomása szerint, innentől nem emlékszik semmire. 

börtön börtönbüntetés rács cella fogda Galambos Lajcsi
Ha beszámíthatónak tartják, életfogytiglant is kaphat az anya Fotó: txking / txking


Nincsenek meg az emlékei? 

És erre a vallomásra építkezik az őt képviselő ügyvéd is, aki szerint tette közben beszámíthatatlan volt a magyar nő, így büntethetősége is a törvények szerint kizárt. Szintén Bradács mellett szólhat az elfogása után történt pszichológiai vizsgálata is. 

A nő másnap reggel sincs tisztában azzal, hogy halálra késelte gyermekét, a börtön pszichológusát kérdezi arról, mikor láthatja Alexet.

Két kísérteties alakról is beszél, akikkel a faluban találkozott, de valószínűleg csak képzelődik. 

Létezhet-e, hogy kiestek neki a gyilkosság szörnyű pillanatai? Ez az ügy kulcskérdése, ezért újabb elmeszakértő fogja megvizsgálni a perugiai börtönben raboskodó nőt. Rossz előjel a számára, hogy egyszer már épelméjűnek, így büntethetőnek találták.

Ezt a szakvéleményt szeretné a védelem negligálni egy újabb, Bradács számára kedvezővel. A legfőbb kérdés az, hogy mi lesz az ítélet: néhány évnyi gyógykezelés vagy életfogytiglani börtön?

Színjáték lenne az egész?

Az apa, Juhász Norbert jogi képviselője szerint nonszensz, amit a nő a bíróságon művel. 

Bradács a gyilkosság után halott gyermekét egy élelmiszer-áruház pénztári futószalagjára fektette, majd a boltban tartózkodóktól segítséget kért. Ez a tette arra enged következtetni, hogy a tudata nagyon is tiszta volt, legalábbis így érvel Massimiliano Scaringella. Ugyancsak beszédes az a tény, hogy a kisfiú leszúrása után Katalin megtisztította a kés pengéjét. 

– Bradács Katalin a bíróságon színészkedik, igyekszik magáról elhitetni, hogy súlyos elmebeteg. Ezzel szeretné a büntetést elkerülni, holott egy háromtagú szakértői bizottság már megvizsgálta Olaszországban, és megállapították, hogy a vádlott büntethető – mondta a Borsnak a jogász.

 

  

 

Ezeket olvastad már?
Pénzmosás miatt is nyomoznak Karácsony Gergely Mozgalma ellen

Pénzmosás miatt is nyomoznak Karácsony Gergely Mozgalma ellen

Novák Katalin fontos dologról beszélt New Yorkban

Novák Katalin fontos dologról beszélt New Yorkban

Ő kezdeményezte a Lánchíd megépítését, ma 232 éve született

Ő kezdeményezte a Lánchíd megépítését, ma 232 éve született

Megint hullámvasútra ültet minket az időjárás

Megint hullámvasútra ültet minket az időjárás

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás