Most érkezett: ételhordó miatt akartak büntetni egy magyar nőt a metrón, pedig volt bérlete





Műanyag ételhordós doboza miatt került bajba egy fiatal nő a metrón. Hiába volt érvényes bérlete, a jegyellenőr 12 ezer forintra akarta megbüntetni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.03.09.
Módosítva: 2023.03.09.
BKK metró bérlet bűntetés

Veszekedésig fajult egy utas ellenőrzése szerdán a metróban – tudta meg a Metropol. Információink szerint egy fiatal lányt 12 ezer forint értékű büntetéssel akartak sújtani a jegyellenőrök, amiért nyitott ételhordó volt a kezében. A nő Facebook-bejegyzésben osztotta meg a történteket. 

Hiába volt érvényes bérlete az utasnak. Fotó: Metropol/Máté Krisztián

A metróból kifelé kérték a bérletem, amit be is mutattam

 – kezdte a nő. 

„A bérletem érvényes volt. Lecsippantották a gépükkel, majd közölte a jegyellenőr, hogy akkor 12 ezer forint lesz a helyszíni bírság. Megkérdeztem, hogy de hát miért, hiszen nincs gond a bérletemmel! Majd közölte: azért, mert nyitott ételhordó van a kezemben és biztosak benne, hogy a járaton ettem belőle.”

A nő hiába győzködte őket, hogy nem evett, senkit sem érdekelt. 

Elmondtam nekik, hogy nem történt étkezés, de ők csak hajtották a magukét

– írta. 

„Mondták, hogy a metrókocsik be vannak kamerázva és, hogy rendőrt hívnak…”

Úgy tudjuk, hogy végül az utas nem fizetett, faképnél hagyta az ellenőröket, ám most izgul, hogy az ellenőrzött jegye miatt esetlegesen felkeresik. 

Lapunk megkereste a BKK-t is az esettel kapcsolatban, hogy milyen szabályok vonatkoznak arra, ha élelmiszerrel szállunk fel a járműre. 

„Ha valaki kiszáll a metróból és közben a kezében tartja az ételhordós dobozát, ami nyitott állapotban van, akkor a jegyellenőr pótdíjazhatja. Függetlenül attól, hogy az utas evett abból a dobozból, vagy nem” – írták válaszukban.

Majd így folytatták:  Elviteles papírpoharakkal, nyitott bögrékkel, csészékkel, dobozokkal, edényekkel  – hiába rendelkeznek esetleg tetővel is –, nem visszazárható (csavaros kupakkal nem rendelkező) italosüveggel, dobozzal nem lehet utazni, mivel hirtelen mozdulatkor, megbotláskor, fékezéskor összenyomódhatnak, leeshetnek, kiborulhatnak, összetörhetnek, ezzel beszennyezve más utasok ruházatát, csomagját, valamint magát a járművet is. Nem hiába tiltja ezt a BKK hatályos Üzletszabályzata.

 

Forró kávéval leöntötte utasát, majd meg is verte egy buszsofőr 

Korábban a Ripost írt egy esetről, miszerint egy nő munkába menet a Kelenföldi buszmegállóban a 8E számú buszra várva megvette a közeli pékségben az elviteles hosszú kávéját, amivel felszállt az érkező  buszra, majd leült. Először a buszsofőr hátrakiabált neki, hogy azonnal hagyja el a buszt. Mivel a nő időre ment dolgozni, ezért nem akart leszállni és amúgy sem értette, hogy mi baja van a sofőrnek, hiszen az elviteles pohárban forró volt a kávé, amiből amúgy sem akar inni. Ugyanakkor a sofőr sem tágított, odament a nőhöz, kivette a kezéből a poharat, majd azt hozzá vágta. A forró kávé így végigfolyt az utason. Ám még ez sem volt elég, ugyanis a veszekedésből további tettlegesség lett. A sofőr rángatni kezdte a nőt, letépte róla a ruháját és ütlegelni kezdte. Az eset miatt feljelentették a sofőrt. 


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás