Hős kutyájának köszönhetően gyógyult meg egy rákos kislány

A labrador korábban a kislány édesapját is megmentette.Megosztás
Szerző: E.K.
Létrehozva: 2023.03.21.
rák kutya betegség gyógyulás

Szívmelengető kötelék alakult ki egy 11 éves lány és kutyája, Beauty között, aki korábban is már tanúbizonyságot adott arról, hogy neki a gazdái az elsők.

Rákos kislány a kutyájával
A labrador minden nehéz pillanatban ott volt a kislány mellett Fotó: YouTube

A walesi Swanseaban élő Lily Bellamy legjobb barátja lett a család kutyája, miközben kemoterápián esett át, és egy évig nem találkozhatott barátaival. A több kezelés és az erős gyógyszerek hatására csak Beauty tudott mosolyt csalni a kislány arcára. Lily a kemoterápia miatt elveszítette a haját, de mindig felvidította, mikor látta, hogy szeretett kutyájának is hullik a szőre – számolt be róla a Daily Mail.

A kislány szerencsére a betegség elmúlásának jeleit mutatja már, szülei szerint ez a fekete labradornak is köszönhető, akit csak „csodálatosként” jellemeznek. A kutyust egy menhelyről fogadta örökbe a család, két hónappal azelőtt, hogy leukémiát diagnosztizáltak Lilynél.

A szülők akkor még nem is sejtették, hogy mekkora támaszt fog nyújtani Beauty ebben a pokoli időszakban.

Amikor beteg voltam, akkor 12 hónapig nem láthattam egyetlen barátomat sem, így ő volt a legjobb barátom a kezelésem alatt. Mindig boldoggá tett, és mosolyt varázsolt az arcomra

– árulta el a kislány.

A gyógyszerek miatt gyakran szomorú vagy dühös volt, Beauty közelsége azonban mindig megnyugtatta.

 

A kislány apján is segített Beauty

Lily édesapja, Wayne elmesélte, hogyan segített neki a kutya, amikor epilepsziás rohamot kapott sétáltatás közben. A férfi állapota akkor indult romlásnak, amikor lányánál diagnosztizálták a rákot.

Arccal lefelé beleestem egy mély vízbe, és megvágtam a fejemet. Beauty utánam ugrott, bebújt alám, és megpróbált négykézlábra állítani. Megakadályozta, hogy megfulladjak. Megmentette az életemet

– magyarázta Wayne.

A családapa elmondta, milyen nehéz volt végignézni, ahogy lányuk rákos kezelésen esik át, de megkönnyebbülés volt látni, hogy Beauty mindig mosolyt csalt az arcára.

Lily jó úton halad a gyógyulás felé, mivel a legutóbbi vizsgálat sem mutatott már új leukémiás sejteket. Októberig azonban még kezelésekre kell járnia, de legalább már találkozhat a barátaival.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás