„Mindennap aggódunk a fiainkért!” – Több közutas édesanya is megszólalt az újabb tragédia után





Minden áldott nap az életüket kockáztatják azok az emberek, akik Magyarország közútjain dolgoznak. Szerdán egy 41 éves makói fiatalember vesztette az életét, ő a 21. közutas szakember volt, aki az elmúlt években elhunyt. A tragédia kapcsán közutas édesanyák fakadtak ki az interneten, szívettépő vallomásokat írtak arról, milyen rettegésben telik az életük.



Megosztás
Szerző: Dél Barbara
Létrehozva: 2023.03.23.
tragédia baleset közút

Az egész országot megrázta a fiatal József halála. A mindössze 41 éves makói közutas szerdán az M43-as autópályán vesztette életét, amikor egy külföldi kamion hátulról teherautójának ütközött. A férfi az árokba csapódó teherautó alá szorult, és bár a helyszínre mentőhelikopter is érkezett, életét már nem tudták megmenteni. Pár percen múlt csak a tragédia, már éppen végeztek a munkálatokkal és indultak volna vissza a mérnökségre, amikor megérkezett a halált hozó kamion. A szörnyű tragédia után rengetegen fejezik ki részvétüket, és több közutas anyuka is megszólalt.

közutas anyuka
Ismét baleset érte a Magyar Közút egyik munkatársát Fotó: Police.hu

A közutas anyukák is hazavárják gyermekeiket

Elgondolkodtató és szívet tépő vallomások ezek, olyan szülőktől, akik nap mint nap azon aggódnak, vajon gyermekük életben lesz-e még a nap végén, vagy éppen arra jár egy figyelmetlen, telefont nyomkodó vagy a volánnál elalvó sofőr, aki tragédiát okozva robban be a Magyar Közút munkavégző területére. Talán sokan emlékeznek még a Magyar Közút 2019-es kampányára, aminek a szlogenje az volt, hogy „Biztonságunk egymás kezében van!” 2000-től napjainkig már 21 közútkezelő szakember veszítette életét munkavégzés közben, döntően figyelmetlen sofőrök miatt. Nem lehet elégszer elmondani és leírni, mennyire fontos munkát végeznek a közutasok és mekkora veszélynek vannak kitéve nap mint nap. 

A három megszólaló édesanya vallomása azonban többet ér bármelyik kampánynál. 

Aggódnak az édesanyák

„Megrendítő! Őszinte részvétem a családnak, a munkatársaknak!  Minden nap aggódunk a fiainkért, családtagjainkért!  Isten óvja, védje őket! De talán a legforgalmasabb főutakon lévő munkahelyszínek közelében egy-egy villogó rendőrségi sebességmérés is segíthetne! Nem tudom, de valamit még tenni kellene, hogy ne történhessenek ilyen tragédiák! Egy közutas dolgozó Anyukája” – szól az egyik komment. 

Mindenkit megrendített az újabb tragédia

„Édes Istenem, hány közutas dolgozónak kell meghalnia még, hogy történjen valami, hogy 100 százalékosan védve legyenek a munkaterületen? Minden nap aggódom a fiamért, amikor munkába indul! Végtelenül sajnálom, őszinte részvétem a családjának, kollégáinak, nyugodjon békében!” – írta egy másik megdöbbent édesanya.

„Még most sem akarom elhinni, Józsi! M43 mérnökség összes munkatársa nevében: egy nagyon jó embert veszítettek el. Minden nap úgy indulnak el a fiúk, hogy ez veszélyes munka. Mindig hazavárjuk őket” – olvasható egy másik közutas anyuka bejegyzésében. 

 





 





Ezeket olvastad már?
„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás