Gaz és szemét borítja az 1-es villamos pályájának több részét





Elárasztotta a szemét az 1-es villamos vonalát az Árpád híd közelében. A megállók annyira elhanyagoltak, hogy sok helyen óriási gaz nőtt ki. Nincs gazdája a területnek? Hol van a BKK és a Fővárosi Önkormányzat?



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.03.31.
villamos szemét gaz Budapest

Ha nem is kiugró mértékben, de jócskán hagy maga mögött kívánnivalót az 1-es villamos vonala, amely sok helyen hemzseg az eldobált hulladékoktól. Az egyes megállók pedig annyira elhanyagoltak, hogy kinőtt a gaz. Szemmel láthatóan gondozatlan a terület. 

A legtöbb helyen fóliák, eldobált cigarettacsikkek, műanyag flakonok borítják a zöldfelületet, de ottjártunkkor még egy kettétört dísztárcsát is találtunk. Az Árpád híd és régi Domus vonala pedig a legkritikusabb. A Metropol többek között a Honvédkórház villamosmegállójánál járt, ahol vegyes kép fogadott minket. Bár maga a villamosmegálló tiszta, a környék már nem minden esetben mondhatja el magáról ugyanezt, de hasonló állapotokat tapasztaltunk a Lehel téri megállónál is.

1 villamos
Hemzseg a szeméttől a környék Fotó: Metropol

Azt egyelőre nem tudni, hogy az érintett szakaszt miért hanyagolták el, valamint azt sem, hogy miért nem tesznek semmit a vonal tisztán tartásáért. Az ügy már csak azért is furcsa, mert pár héttel ezelőtt a BKK honlapján az volt olvasható, hogy „tisztábbá és biztonságossá teszik Budapestet. Mint ahogyan a cég fogalmazott:

Idén is folytatódik a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat.

A „köztisztasági” akció március 16-án indult, a program keretében a BKK teljesen meg kívánja tisztítani az M3-as és az M4-es metróvonal által is érintett közlekedési csomópontot. Ugyanakkor az nem teljesen világos, hogy miért csak egy-egy vonalra korlátozódnak a tisztítási munkálatok. A cég honlapján hosszan ír a közös felelősségvállalásról, valamint arról, hogy eddig már összesen 22 helyszínen szerveztek ilyen akciót.

1 villamos
Eldobált flakonok borítják a villamosvonal környékét Fotó: Metropol

A főváros köztisztaságáról szóló rendelete értelmében a Budapest Főváros Önkormányzat Közgyűlése gondoskodik a fővárosban a köztisztasági szolgáltatásokról. Ez alatt a Fővárosi Önkormányzat felel a tulajdonában vagy kezelésében lévő épületek, járdák tisztán tartásáról, síkosságmentesítéséről és hóeltakarításáról is. De Karácsony Gergelyékhez tartozik a vasúti pályahálózatba tartozó villamosperonok tisztán tartása is. 

1 villamos
A főváros nem tesz semmit a probléma megoldásáért Fotó: Metropol


Az ügyben megkerestük a BKK-t és a Fővárosi Önkormányzatot is, hogy megtudjuk, értesültek-e a fennálló helyzetről, valamint azt is, hogy mikor kívánják rendezni a felmerülő problémát. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. 

 Az 1-es villamos Budapest második leghosszabb villamosvonala, amely a Kelenföld vasútállomás és a Bécsi út/Vörösvári út között közlekedik a Hungária körgyűrűn. A vonal az elmúlt száz évben többször is átesett már felújításon, legutóbb az Etele útig hosszabbították meg a vonalat még 2019-ben.

A környékről készült videónkat itt tekintheti meg:

 





 





Ezeket olvastad már?
Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás