Gaz és szemét borítja az 1-es villamos pályájának több részét

Elárasztotta a szemét az 1-es villamos vonalát az Árpád híd közelében. A megállók annyira elhanyagoltak, hogy sok helyen óriási gaz nőtt ki. Nincs gazdája a területnek? Hol van a BKK és a Fővárosi Önkormányzat?Megosztás
Szerző:
2023.03.31. 09:00
villamos szemét gaz Budapest

Ha nem is kiugró mértékben, de jócskán hagy maga mögött kívánnivalót az 1-es villamos vonala, amely sok helyen hemzseg az eldobált hulladékoktól. Az egyes megállók pedig annyira elhanyagoltak, hogy kinőtt a gaz. Szemmel láthatóan gondozatlan a terület. 

A legtöbb helyen fóliák, eldobált cigarettacsikkek, műanyag flakonok borítják a zöldfelületet, de ottjártunkkor még egy kettétört dísztárcsát is találtunk. Az Árpád híd és régi Domus vonala pedig a legkritikusabb. A Metropol többek között a Honvédkórház villamosmegállójánál járt, ahol vegyes kép fogadott minket. Bár maga a villamosmegálló tiszta, a környék már nem minden esetben mondhatja el magáról ugyanezt, de hasonló állapotokat tapasztaltunk a Lehel téri megállónál is.

1 villamos
Hemzseg a szeméttől a környék Fotó: Metropol

Azt egyelőre nem tudni, hogy az érintett szakaszt miért hanyagolták el, valamint azt sem, hogy miért nem tesznek semmit a vonal tisztán tartásáért. Az ügy már csak azért is furcsa, mert pár héttel ezelőtt a BKK honlapján az volt olvasható, hogy „tisztábbá és biztonságossá teszik Budapestet. Mint ahogyan a cég fogalmazott:

Idén is folytatódik a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat.

A „köztisztasági” akció március 16-án indult, a program keretében a BKK teljesen meg kívánja tisztítani az M3-as és az M4-es metróvonal által is érintett közlekedési csomópontot. Ugyanakkor az nem teljesen világos, hogy miért csak egy-egy vonalra korlátozódnak a tisztítási munkálatok. A cég honlapján hosszan ír a közös felelősségvállalásról, valamint arról, hogy eddig már összesen 22 helyszínen szerveztek ilyen akciót.

1 villamos
Eldobált flakonok borítják a villamosvonal környékét Fotó: Metropol

A főváros köztisztaságáról szóló rendelete értelmében a Budapest Főváros Önkormányzat Közgyűlése gondoskodik a fővárosban a köztisztasági szolgáltatásokról. Ez alatt a Fővárosi Önkormányzat felel a tulajdonában vagy kezelésében lévő épületek, járdák tisztán tartásáról, síkosságmentesítéséről és hóeltakarításáról is. De Karácsony Gergelyékhez tartozik a vasúti pályahálózatba tartozó villamosperonok tisztán tartása is. 

1 villamos
A főváros nem tesz semmit a probléma megoldásáért Fotó: Metropol


Az ügyben megkerestük a BKK-t és a Fővárosi Önkormányzatot is, hogy megtudjuk, értesültek-e a fennálló helyzetről, valamint azt is, hogy mikor kívánják rendezni a felmerülő problémát. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. 

 Az 1-es villamos Budapest második leghosszabb villamosvonala, amely a Kelenföld vasútállomás és a Bécsi út/Vörösvári út között közlekedik a Hungária körgyűrűn. A vonal az elmúlt száz évben többször is átesett már felújításon, legutóbb az Etele útig hosszabbították meg a vonalat még 2019-ben.

A környékről készült videónkat itt tekintheti meg:

 

 

Ezeket olvastad már?
Térfigyelő kamera rögzítette: rendőröknek estek a szülők, akiktől el akarták venni a gyerekeket

Térfigyelő kamera rögzítette: rendőröknek estek a szülők, akiktől el akarták venni a gyerekeket

Szívszorító fotók: Suhajda Szilárd özvegye is részt vett a budapesti gyertyagyújtáson

Szívszorító fotók: Suhajda Szilárd özvegye is részt vett a budapesti gyertyagyújtáson

Életet mentett a börtönben a kisfiát Olaszországban meggyilkoló Katalin

Életet mentett a börtönben a kisfiát Olaszországban meggyilkoló Katalin

„Édesanyám fölött állt a szobában a csuklyás rabló” – egyre több emberhez házába jutnak be a fantom tolvajok

„Édesanyám fölött állt a szobában a csuklyás rabló” – egyre több emberhez házába jutnak be a fantom tolvajok

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás