RETRO RÁDIÓ

„3 éves kisgyereket hagyott maga után" – barátja elárulta, mi okozta a rollerbalesetben elhunyt férfi halálát

A férfi születésnapi ünnepség után ment volna haza, amikor rosszul lett.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.03.27.
roller baleset nyúl

Egy 3 éves kisgyereket hagyott maga után az a 41 éves férfi, aki március 25-én leesett a rolleréről és meghalt. A Ripost elérte az egyik barátját, aki elmondta: „Szívrohamot kapott, elesett, kitört a nyaka szegénynek!” Ahogyan azt korábban a Metropol is megírta, Nyúlon a Tavasz utcában borzasztó baleset történt. A férfit felesége, gyermeke és a helyiek is gyászolják. 

 

A férfit egy elektromos rollerre ráesve találták meg – írta a police.hu. Olyan súlyosan megsérült, hogy a kiérkező mentők hiába küzdöttek az életéért, belehalt a sérüléseibe. A TV2 értesülései szerint a férfi nemrég költözött Nyúlra Erdélyből. A tragédia napján épp egy születésnapi ünnepségről ment haza, amikor rosszul lett és ráesett a rollerre. 

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset bekövetkezésének okát és a körülményeket.

Már több baleset is történt elektromos rollerek miatt. A Ripost arról számolt be még tavaly, hogy Svédországban egy internetes portál írása szerint egy nyolcvanas éveiben járó férfi vesztette életét, miután kerékpárjával egy dombról lefelé haladva beleütközött egy kerékpárúton hagyott elektromos rollerbe.

Hazánkban is történt egy halálos tragédia még 2020. október 11-én délelőtt a XI. kerületi Fehérvári úton, ahol elgázolt egy busz egy rollerest. 

A buszsofőr a külső forgalmi sávban haladt, ahonnan a Hauszmann Alajos utcába kívánt kanyarodni, így először jobbra irányjelzett. A kereszteződésnél lévő lámpa zöld jelzésénél a sofőr elindult, és mivel – az autóbusz méretei miatt – a külső sávból nem tudott bekanyarodni, ezért ezután balra irányjelzett, hogy – a belső forgalmi sávba áttérve – onnan nagy ívben jobbra kanyarodhasson. Ugyanekkor érkezett a kereszteződéshez – az autóbusz mögött haladva – elektromos rollerrel egy férfi, akit a buszsofőr a külső visszapillantó tükörbe tekintve észlelhetett volna. A sofőr azonban a kerékpársáv forgalmának ellenőrzését elmulasztotta, csak a kanyarodási irányban lévő gyalogos-átkelőhelyre koncentrált, ezért a kanyarodás megkezdésekor az addigra már az autóbusz hátsó kereke vonalában haladó rollerest nem észlelte, így részére az elsőbbségadást elmulasztotta.

A rolleren utazó férfinak a baleset elhárításra nem volt lehetősége. A rollert jobbra döntve megpróbált arról leugrani, ám a kanyarodó busz 12 km/h sebességgel a 16-17 km/h sebességgel közlekedő férfinak ütközött, aki ennek hatására a busz alá csúszott. A baleset következtében a férfi a helyszínen életét vesztette.


 

 

Ezeket olvastad már?
Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás