Szabadnapos tűzoltó ment be a tomboló lángok közé a szentmiklósi házban rekedt párért





Lángoló lakása fogságában vesztette életét egy 53 éves nő és 26 éves párja, Gábor Szigetszentmiklóson. A párt egy hős, szabadnapos tűzoltó próbálta kimenteni a lángok közül.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.20.
tűz tűzoltó hős pár

Még hétfő reggel is takarították a koromtól megfeketedett falakat és padlókat abban a szigetszentmiklósi társasházban, ahol az egyik földszinti lakás kapott lángra vasárnap hajnalban. A bent lakó 52 éves nő és 26 éves párja, Gábor a lakásban ragadtak, már nem tudtak kiszabadulni a tűz fogságából. Az ott lakók már csak a folyosókon gomolygó füstre keltek: 

Szigetszentmiklós, tűz
A füst még a folyosókon és az emeleten is gomolygott, ottjártunkkor takarították fel a szörnyű nyomokat – Fotó: Nagy Zoltán

Azt sem tudtuk először, mi történik, mi már csak egy hatalmas rúgást hallottunk és furcsa füstszagot éreztünk

 – mesélte egy lakó. Kiderült, hogy amit hallottak, valóban egy rúgás volt, ugyanis az emeleten élő szabadnapos tűzoltó is megérezte, hogy baj van, és azonnal a földszinti lakáshoz rohant, ahol berúgta az ajtót.

Bent már állítólag állt a füst, ami nem csoda, mert amikor lementünk, akkor már a folyosón is úgy gomolygott, hogy alig láttunk. Akkor már mindenki tudta, hogy baj van, mi is azonnal beraktuk a cicánkat a hordozóba, és mentünk is kifelé

 – tette hozzá a nő.

Egy másik lakó elmesélte, hogy a szabadnapos tűzoltó mindent megtett, hogy kimenekítse a két bent rekedt embert. Az asszonyt a folyosón, nem messze a bejárati ajtótól találták meg, vélhetően ő még utolsó erejével megpróbálta kinyitni az ajtót:

A nőt a folyosón találták meg, onnan a tűzoltó kihúzta, de már kormos volt a karja és a ruhája is. Sajnos ekkor már nem élt, de valószínűleg ő még próbált kijutni, mert a lakás folyosóján hevert, míg a férfit a szobában találták meg

– mesélte. Úgy tudja, a hős tűzoltó érte is megpróbált bemenni, de már késő volt: akkora volt a füst, hogy már nem lehetett kimenteni.

A lakók elmondták, hogy a páros igencsak rossz körülmények között élt, villany sem volt náluk, így gyertyával világítottak:

Lakbért sem tudtak már fizetni, emellett feltöltős áramuk volt, de már azt sem tudták tölteni egy ideje, így gyertyáztak. Úgy tudjuk, hogy ágyuk sem volt, matracon aludtak, és azt is hallottuk, hogy a srác elaludhatott dohányzás közben, így terjedtek el a lángok

 – magyarázta egy másik lakó. Az, hogy valójában mi okozta a tragédiát, a szakértői vizsgálat fogja kideríteni.


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás