Férfiak, vigyázat! Erekciós problémákra javasolt szereket találtak károsnak





A Nébih több terméket kivont a forgalomból, nem véletlenül.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.02.21.
Módosítva: 2023.02.21.
termékvisszahívás potencia nébih

Férfiaknak szánt étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az intézkedés az ANACONDA FOR MEN, a KingER és a TITÁN POWER CLASSIC termékek minden tételét érinti minőségmegőrzési időtől függetlenül.

Fotó: Nébih

Az éves monitoring mintavétel során került a Nébih látóterébe a három étrend-kiegészítő, amelyekből a vizsgálatok gyógyszer-hatóanyagot mutattak ki:

  • ANACONDA FOR MEN – Természetes étrend-kiegészítő növényi kivonatokkal  
    Kimutatott gyógyszerhatóanyag: vardenafil
  • KingER – Növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére  
    Kimutatott gyógyszerhatóanyag: vardenafil
  • TITÁN POWER CLASSIC étrend-kiegészítő 
    Kimutatott gyógyszerhatóanyagok: szildenafil, tadalafil.

Az érintett gyógyszerhatóanyagok erekciós problémák esetén alkalmazott terápiás szerek. Az ilyen hatóanyagot tartalmazó készítmények kiadása hazánkban orvosi rendelvényhez kötött, míg az étrend-kiegészítők – az uniós és a magyar szabályozás szerint is – élelmiszernek minősülnek, és azokban gyógyszerhatóanyagok felhasználása tilos.

A vásárlók számára komoly egészségkárosodási kockázatot jelent a fenti, hamisítványnak minősülő termékek fogyasztása, amelyek megtévesztő csomagolásuk szerint kizárólag növényi hatóanyagot tartalmaznak. A veszély elhárítása érdekében a Nébih azonnali hatállyal elrendelte a forgalomból való kivonásukat, illetve visszahívásukat. A hatóság további intézkedésig megtiltotta a termékek ismételt forgalomba hozatalát is. A termékek adatai elérhetőek a Nébih jogsértés listáján.

A hivatal kéri a vásárlókat, hogy ha tudomást szereznek az érintett készítmények forgalmazásáról, a lakosság egészségének védelme érdekében jelezzék azt a Nébih ügyfélszolgálatán (06-80/263-244, [email protected]).





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás