RETRO RÁDIÓ

Fenekestől felfordul ma Budapest közlekedése, itt vannak a részletek





Újpalotán és a Népligetnél is megváltozik a rend, jönnek a dugók.



Megosztás
Szerző: BGA
Létrehozva: 2023.02.20.
ez lesz ma Népliget felüljáró

Ideiglenes forgalmi rend lép életbe a népligeti felüljárón. A 45 éves elhasználódott műemléket komoly vizsgálat alá vetik, ezért a városközpont irányába csak egy sáv lesz járható, kifelé megmarad a két sáv. A központ felé vezető oldalon a külső sávot körülbelül 200 méter hosszban egymásba kapcsolt beton terelőelemekkel fogják leválasztani, mert itt később a burkolat, a szalagkorlát, a szegély és a dilatációk elbontását követően két hossztartó hídgerendát emelnek ki, és ezt vizsgálják laboratóriumban. A szabaddá vált szerkezeti elemek állapotát a helyszínen vizsgálják majd. A helyszíni munkák várhatóan július elején fejeződnek be. A műszaki felmérés eredményeinek kiértékelése után őszre készül részletes szakvélemény a szerkezeti elemekről, valamint a híd további használhatóságának feltételeiről.

Újpalotán a felújítás folytatódik

Az XV. kerületi Erdőkerülő utca 2023. február 20-ától, hétfőtől újra egyirányú lesz a Szentmihályi úttól a Zsókavár utca felé. Ma reggeltől várhatóan a munkák nyári befejezéséig módosított útvonalon jár néhány buszjárat.

• A 96-os, a 196-os, a 196A, a 296-os, a 296A, a 973-as, a 996-os és a 996A autóbuszok a Páskomliget utca felől a Fő térnél visszakanyarodva a Nyírpalota úton és a Szentmihályi úton át érik el a Zsókavár utcát.

• A 130-as autóbusz a Nyírpalota út felől érkezve a Vásárcsarnoknál, a Páskomliget utca kereszteződése előtt visszakanyarodva a Nyírpalota úton, majd a Szentmihályi úton közlekedik tovább a Puskás Ferenc Stadion felé.

• A 46-os és a 146-os busz Újpalota, Nyírpalota út végállomásról indulva ugyancsak a Vásárcsarnoknál, a Páskomliget utca kereszteződése előtt visszakanyarodva a Nyírpalota úton, majd a Szentmihályi úton közlekedik Rákoskeresztúr felé.

Elég elhasznált a népligeti felüljáró Fotó: Nagy Zoltán

Hamarosan üzen a NAV

Nemsokára megérkeznek az első értesítők a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, ugyanis március 15-ig kell majd megfizetni a gépjárműadó első részletét. Határozatot azok kapnak, akiknek változott a gépjárműadójuk a tavalyihoz képest. Értesítést azoknak küldenek, akiknek változatlan az adó összege. A határidőre érdemes odafigyelni, mert az adó késedelmes fizetésekor már késedelmi pótlék növelheti az összeget. A gépjárműadó befizetése a NAV-Mobil applikáció Gépjárműadó-menüpontjában, a NAV ügyintéző felületén, vagy banki átutalással is teljesíthető.

23 éves Milák Kristóf

Ma ünnepli születésnapját Milák Kristóf olimpiai, háromszoros világ-, hatszoros Európa- és háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok magyar úszó, a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója. Milák 2017-ben robbant be a köztudatba, amikor több úszásnemben és -hosszon junior világcsúcsokat döntött. 2021 szeptemberéből Virth Balázs edzővel készül a versenyekre.

Akciótervet készít Rákosmente

Február 24-ig tölthető ki az az űrlap, amelynek segítségével elkészül a XVII. kerület Közlekedésfejlesztési Akcióterve. Várják az autósok, a közösségi közlekedést használók, a kerékpárosok és a gyalogosok minden olyan észrevételét, amely Rákosmente területére vonatkozik. A kérdőív kitöltése önkéntes és névtelen, körülbelül 2-5 percet vesz igénybe.

Gördeszkapálya épülhet Zuglóban

Zajmentes gördeszkapályát építene a XIV. kerület. A Mogyoródi úti Sportközpontban szeretnének egy, a régit kiváltó, modern gördeszkapályát építeni, ehhez pedig pályázatot nyújtottak be az Országos Görpark Programban. Az új pályának gyakorlatilag nem lenne üzemeltetési költsége, a kivitelező húsz és harminc év közötti garanciát ad rá.

Árvízvédelmi fejlesztés Újpesten

Árvízvédelmi védvonalszakasz töltésének fejlesztése kezdődött el Újpesten, a Megyeri Csárdától délre, a Fővárosi Vízművek telephelye mögötti területen haladva az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep körtöltéséig. A fejlesztés 35 ezer fő biztonságát szolgálja, az elöntéssel veszélyeztetett területen található vagyon védelmével együtt, illetve a Fővárosi Vízművek Váci úti telephelyének – mely a fővárosi ivóvízellátás egyik kritikus eleme – árvízi biztonsága is megoldottá válik.

Hamarosan jönnek a gépjárműadós értesítések a NAV-tól Fotó: Róka László

Közlekedési változások hétfőn

  • Ma délutánig lezárták az V. kerületi Sas utcát a Szent István tér közelében burkolatjavítás miatt.
  • Ma estig útszűkület lassítja a haladást a VIII. kerületben, a Kálvária téren a Diószegi Sámuel utcánál csatornajavítás miatt.
  • Péntekig lezárták a fél útpályát a VIII. kerületben, a Bezerédj utcában a Csokonai utcánál, mert csatornát javítanak.
  • Még mindig tart az útpálya helyreállítása a Belvárosban a Kálmán Imre utcában, ezért a Hold utca közelében mindkét irányban útszűkületre kell készülni.

Programajánló: MÖRK FreeRide koncert

Teljesen improvizatív MÖRK-koncertre invitálnak bennünket a MANYI-ba február 20-án 19:30-ra, a II. kerület, Margit körút 16. szám alá. A már létező dalaikat most félreteszik és csakis a jelen energiáiból, a közösen létrejövő hangulatokból táplálkoznak. Egyszerre utazhatunk a zenekarral a múltjuk improvizatív szobakoncertjeinek szabad, kísérletezős hangulatába, és vehetünk részt vadonatúj MÖRK-dalok létrehozásában.





 





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás