Bejelentés: ezek a kormány legfrissebb döntései – Videó!





Szombaton Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón kijelentette, hogy ki kell maradni a háborúból!



Megosztás
Szerző: PT
Létrehozva: 2023.02.25.
Módosítva: 2023.02.26.
Kormányinfó kormány döntés Gulyás Gergely

Szombaton 13 órától Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Kormányinfót tartanak, melyen beszámolnak a kormány újabb döntéseiről. 

kormányinfó
Fotó: Facebook

Itt követheted élőben a kormányinfót:

Ki kell maradni a háborúból!

A kormány a háborúról, gazdasági kérdésekről és a gyermekvédelmi ügyekről tárgyalt. Gulyás Gergely elmondta, Európa sodródik a háború felé, és Magyarországra is egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy változtasson az álláspontján. A kormány szerint a magyar érdek változatlan: ki kell maradni a háborúból. Továbbra sem fogunk fegyvereket szállítani, és sürgetjük a mielőbbi tűzszünetet – mondta a miniszter. Oroszország felelős a háborúért, Ukrajnát humanitárius eszközökkel segítjük, és mindent megteszünk azért, hogy a kárpátaljai magyarok a legkevesebbet érezzék meg.  





Életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet

Gulyás Gergely beszélt arról is, hogy minden háború elől menekülőt segítenek. Ebben a háborúban csak vesztesek lesznek, nagyon nagy a pusztítás, életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet – mondta a miniszter. A világban egyre többen állnak a béke mellett, így a kínaiak is a békét sürgetnek. Ha NATO-tagállamok vesznek részt ebben a küzdelemben, az a harmadik világháborúval fenyeget – tette hozzá.

Fotó: Maciej Kulczynski / MTI

Maradnak a rezsicsökkentett árak

A legfrissebb adatok szerint 4,7 millió fős a foglalkoztatottság itthon, és ez 46 ezerrel több, mint egy éve. Mindez azt mutatja, hogy a magyar gazdaság válságálló – mondta Gulyás. Szólt arról is, hogy a rezsicsökkentett árak továbbra is fennmaradnak az átlagos fogyasztásig, így 181 ezer forintos segítséget kapnak a családok – mondta Gulyás.

A KÖLTSÉGVETÉSI EGYENSÚLYT FENN KELL TARTANI, A VÁLASZTÁSI ÉVBEN SIKERÜLT HIÁNYT CSÖKKENTENI

– hívta fel a figyelmet a miniszter. Idén is tovább csökkenti a kormány a hiányt, de ehhez szükség van pluszbevételekre. Ezek a pluszbevételek pedig azokból a szektorokból érkeznek, ahol extraprofit keletkezik, tehát marad az extraprofitadó. 

Fotó: Bach Máté / Mediaworks

Egyre több a pedofil eset, jogi változások jöhetnek

A gyermekvédelemről azt mondta a Miniszterelnökség vezetője, hogy tűrhetetlen, ami történt, és beteges és gyomorforgató, hogy ezzel valaki dicsekszik a közösségi médiában. A tankerület korábbi vezetője kapott korábban értesítést, de vizsgálatot nem indított, és elbocsátották – mondta a miniszter. 2017-ben 120 ilyen eset volt, 2019-ben 185, 2021-ben 276 pedofil eset történt, tehát folyamatosan nőttek a számok. A gyermekvédelmi szabályokat át kell tekinteni, gyors vizsgálatra van szükség, a kormánypárti frakciók feladata a pontos jogi szabályozás kidolgozása. 

Teen,Boy,Defends,Himself,With,His,Palm,On,His,Hand
Fotó: Shutterstock

 





Ezeket olvastad már?
„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás