RETRO RÁDIÓ

„Szégyen, gyalázat!” – Felháborodtak a budapestiek az Eötvös József Gimnázium korrupciós botrányán – Videó!





Egy hangfelvétel szerint pénzért árulják az iskolai helyeket a budapesti elit gimnáziumban azok számára, akik nem mennek át a felvételi vizsgán. Megkérdeztük a budapestieket, mit szólnak az Eötvös József Gimnáziumot érintő korrupciós botrányhoz.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2023.01.26.
Módosítva: 2023.01.26.
eötvös józsef gimnázium botrány korrupció

Ahogy korábban már megírtuk, egy botrányos hangfelvétel került a Metropol birtokába, amiből kiderült, hogy félmilliós vesztegetési pénzért azok a diákok is bejuthatnak az Eötvös József Gimnáziumba, akiknek az írásbeli felvételijük nem sikerült. A hangfelvétel szerint a korrupt felvételivel a gazdagabb szülők gyerekeinek tart fenn helyeket az intézményben az iskola igazgatója és az iskolához tartozó alapítvány vezetője. 

Az Eötvös az egyik legelitebb budapesti gimnázium Fotó: Metropol

Nem tartják korrektnek 

Kíváncsiak voltunk, hogy mit gondolnak a budapesti járókelők az üggyel kapcsolatban, kérdésünkre pedig egyhangú válasz érkezett: mindenkit ledöbbentett a korrupciós botrány, és nem tartják korrektnek az iskolavezetést. 

Szégyen, gyalázat, hogy ilyen országban élünk, hogy 2023-ban itt tartunk. Lassan megszokjuk már a korrupciót, nap mint nap hullanak ki a csontvázak a szekrényből

mondta a Metropolnak Mariann. Zoltán is hasonlóan vélekedik: szerinte nem meglepő, hogy fény derült egy ilyen ügyre, máshol is előfordul, Zsolt pedig azon háborodott fel, hogy egy elit iskolának pont nem lenne szüksége arra, hogy pénzért árulja a helyeit. 

Félmillió forint a biztos sikerért

Az Eötvös József Gimnázium évtizedek óta Budapest egyik legelitebb gimnáziuma, ahová nagyon nehéz bekerülni. Sok diák álma az, hogy itt tanulhasson tovább, ehhez azonban eredményes felvételi vizsgát kell tenni. Legalábbis eddig így tudtuk. A kiszivárgott hangfelvétel szerint ehhez azonban elég félmillió forint, és a csemete számára megnyílnak az intézmény kapui. 

Nagyon nehéz lehet ezt megélni diákként

– mondta a Metropolnak Adrienn, aki szerint nagyon igazságtalan ez a felvételi eljárás.

Igazságtalan, hogy versenyhátrányból indul az, akit nem fizetnek be a szülei. Most hallottuk, hogy milyen nehéz volt ez a felvételi is. Ezek szerint tisztességes úton nehezebb bejutni ebbe a gimnáziumba, ami szomorú” – tette hozzá felháborodottan. 

Noémi számára nem ismeretlen fogalom a diákok megkülönböztetése és előnyben részesítése Fotó: Metropol

Noémi első kézből tapasztalta az iskolán belüli megkülönböztetést diák és diák között, hiszen az ő gimnáziumában is általános volt a jelenség

„Én is olyan iskolába jártam, ahol minden második gyerek tanárgyerek volt, és ők kivételezettek voltak. Nemcsak a felvételin, de később is az évek alatt. Ugyanez van az Eötvösben is, csak nagyobb szinteken, anyagi javakért. Sajnos manapság a pénz beszél, kutya ugat...” mesélt a gimnáziumi évekről a Metropolnak Noémi, aki szerint a legnagyobb baj az, hogy nem vonják felelősségre az embereket, és manapság már bárki megtehet bármit. 

 

Már a hatóság is nyomoz

Lapunk információi szerint a hatóságok is vizsgálódnak már a korrupciógyanús ügyben, amelynek Moss László igazgató mellett a másik érintettje Kálmán Gábor, az Eötvös Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője.





 





Ezeket olvastad már?
Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Újabb részlet bizonyítja, Magyarék a Bajnai Gordon-féle datadatos körrel működnek együtt

Újabb részlet bizonyítja, Magyarék a Bajnai Gordon-féle datadatos körrel működnek együtt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás