RETRO RÁDIÓ

Nem gondolnád, a buszok mellett mire licitálhatsz a BKV-nál





Természetesen előnyben vannak azok, akik használt vagy működésképtelen buszt vennének, de azért most is fellelhető egy-két furcsa tárgy az aukción.



Megosztás
Szerző: Zs. B. Ö.
Létrehozva: 2023.01.24.
BKV árverés

Időről időre hirdet leselejtezett, működésképtelen, vagy valamilyen sérüléssel bíró buszokat a BKV. Ezekre általában a gyűjtők, a buszokat mentő fanatikusok utaznak, de tulajdonképpen bárki licitálhat ezekre a járművekre.

Female,Auction,Control,Hand,Point,And,Hammer,Bid,Winner,Highest
Hamarosan leütődnek a képzeletbeli kalapácsok a BKV árverésein Fotó: Shutterstock

Persze semmi sem olcsó. A tényleg használhatatlan, „kibelezett”, motor és váltó nélküli Ikarusért 620 ezret kérnek, és mivel a szállításról is a vevőnek kell gondoskodnia, valószínűleg ez a darab előbb kerül a bontóba, mint egy buszfetisisztához.

BKV busz, árverés
Fognám a kormányt, de nincs... Fotó: BKV

A másik véglet a még működőképes busz, amelyből azért jóval többet tűztek árverésre. A legdrágább darabokért 1 millió 970 ezer forintot kell kifizetni a cégnek, s ezért cserébe reménykedhetünk, hogy a saját lábán, akarom mondani kerekein hozhatjuk el a monstrumot. Az Ikarus 435-ös modelljei egyébként 17 méter 85 centi hosszúak, és 155 fő fér el rajtuk, így például egy esküvőre is vígan össze lehet vele szedni a násznépet. Persze, csak úgy, ha a menyasszonytáncon felül az üzemanyagba is fizetnek.

BKV busz, árverés
Ezt a példányt valószínűleg önerőből haza lehet vinni, de csak miután megnyertük a licitet és kifizettük a vételárat Fotó: BKV

Az egyéb használati tárgyak között akadnak olyanok, amikből a most meghirdetett az utolsó. Ilyen például egy tájékoztató tábla, amin az M3-as metró egyik állomásáról induló szerelvények indulási időpontjai szerepelnek Újpest-központ és Kőbánya-Kispest felé. A kétméteres tábla induló ára 24 900 forint.

BKV utastájékoztató tábla, árverés
Az M3-as metró valamelyik köztes állomásáról származik ez a két méter hosszú tájékoztató tábla Fotó: BKV

Január 29-ig vannak versenyben azok a licitálók, akik az „Újpest-központ felé kék kerettel” című táblára vágynak. A licit 7900 forintról indult, és cikkünk megjelenésekor 15.000 forinton áll. Igaz, hogy a festék kicsit megkopott a táblán, de otthon biztos jól mutat, ha kitesszük.

BKV utastájékoztató tábla, árverés
Picit megkopott a festés, de ha jobbra nézek, tényleg Újpest van? Fotó: BKV

Szintén utolsó darabos a Népliget tábla, jobbra felfelé mutató nyíllal. Mivel egy fényes, átvilágítható tábláról van szó, ezért többet is kérnek, 27 900 forintot. Bár már négy érdeklődő megpróbálta megszerezni a táblát, mi mégis olyannak javasoljuk vásárlásra, aki a Kőbányai út vagy az Ecseri út környékén lakik, mert itt legalább irányhelyesen felhelyezhető a tábla a lakásban.

BKV utastájékoztató tábla, árverés
Ebből már csak ez az egy van, aki kapja, marja Fotó: BKV

A címben említett legnépszerűbb licittárgy pedig nem más, mint

egy kék kuka.

Az M3-as metró egyik állomásából származó, speciális illattal és extra ragasztószalaggal ellátott relikviája bármely udvarnak vagy lakásnak egyedi hangulatot kölcsönöz. A 2900 forintért meghirdetett tárgy licitje kedd délután 10 500 forinton állt, és már 11-en megpróbálták lecsapni, így nagy a küzdelem érte! Aki magáénak szeretné tudni, az január 29-én vasárnap 13 óra 15 percig licitálhat érte. Mi csak bátorítani tudunk mindenkit!

BKV kuka, árverés
Egy kis tisztítás után máris a lakás éke lehet ez a sokéves kuka Fotó: BKV

 





 





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás