RETRO RÁDIÓ

Nem gondolnád, a buszok mellett mire licitálhatsz a BKV-nál

Természetesen előnyben vannak azok, akik használt vagy működésképtelen buszt vennének, de azért most is fellelhető egy-két furcsa tárgy az aukción.Megosztás
Szerző: Zs. B. Ö.
2023.01.24. 22:00
BKV árverés

Időről időre hirdet leselejtezett, működésképtelen, vagy valamilyen sérüléssel bíró buszokat a BKV. Ezekre általában a gyűjtők, a buszokat mentő fanatikusok utaznak, de tulajdonképpen bárki licitálhat ezekre a járművekre.

Female,Auction,Control,Hand,Point,And,Hammer,Bid,Winner,Highest
Hamarosan leütődnek a képzeletbeli kalapácsok a BKV árverésein Fotó: Shutterstock

Persze semmi sem olcsó. A tényleg használhatatlan, „kibelezett”, motor és váltó nélküli Ikarusért 620 ezret kérnek, és mivel a szállításról is a vevőnek kell gondoskodnia, valószínűleg ez a darab előbb kerül a bontóba, mint egy buszfetisisztához.

BKV busz, árverés
Fognám a kormányt, de nincs... Fotó: BKV

A másik véglet a még működőképes busz, amelyből azért jóval többet tűztek árverésre. A legdrágább darabokért 1 millió 970 ezer forintot kell kifizetni a cégnek, s ezért cserébe reménykedhetünk, hogy a saját lábán, akarom mondani kerekein hozhatjuk el a monstrumot. Az Ikarus 435-ös modelljei egyébként 17 méter 85 centi hosszúak, és 155 fő fér el rajtuk, így például egy esküvőre is vígan össze lehet vele szedni a násznépet. Persze, csak úgy, ha a menyasszonytáncon felül az üzemanyagba is fizetnek.

BKV busz, árverés
Ezt a példányt valószínűleg önerőből haza lehet vinni, de csak miután megnyertük a licitet és kifizettük a vételárat Fotó: BKV

Az egyéb használati tárgyak között akadnak olyanok, amikből a most meghirdetett az utolsó. Ilyen például egy tájékoztató tábla, amin az M3-as metró egyik állomásáról induló szerelvények indulási időpontjai szerepelnek Újpest-központ és Kőbánya-Kispest felé. A kétméteres tábla induló ára 24 900 forint.

BKV utastájékoztató tábla, árverés
Az M3-as metró valamelyik köztes állomásáról származik ez a két méter hosszú tájékoztató tábla Fotó: BKV

Január 29-ig vannak versenyben azok a licitálók, akik az „Újpest-központ felé kék kerettel” című táblára vágynak. A licit 7900 forintról indult, és cikkünk megjelenésekor 15.000 forinton áll. Igaz, hogy a festék kicsit megkopott a táblán, de otthon biztos jól mutat, ha kitesszük.

BKV utastájékoztató tábla, árverés
Picit megkopott a festés, de ha jobbra nézek, tényleg Újpest van? Fotó: BKV

Szintén utolsó darabos a Népliget tábla, jobbra felfelé mutató nyíllal. Mivel egy fényes, átvilágítható tábláról van szó, ezért többet is kérnek, 27 900 forintot. Bár már négy érdeklődő megpróbálta megszerezni a táblát, mi mégis olyannak javasoljuk vásárlásra, aki a Kőbányai út vagy az Ecseri út környékén lakik, mert itt legalább irányhelyesen felhelyezhető a tábla a lakásban.

BKV utastájékoztató tábla, árverés
Ebből már csak ez az egy van, aki kapja, marja Fotó: BKV

A címben említett legnépszerűbb licittárgy pedig nem más, mint

egy kék kuka.

Az M3-as metró egyik állomásából származó, speciális illattal és extra ragasztószalaggal ellátott relikviája bármely udvarnak vagy lakásnak egyedi hangulatot kölcsönöz. A 2900 forintért meghirdetett tárgy licitje kedd délután 10 500 forinton állt, és már 11-en megpróbálták lecsapni, így nagy a küzdelem érte! Aki magáénak szeretné tudni, az január 29-én vasárnap 13 óra 15 percig licitálhat érte. Mi csak bátorítani tudunk mindenkit!

BKV kuka, árverés
Egy kis tisztítás után máris a lakás éke lehet ez a sokéves kuka Fotó: BKV

 

 

Ezeket olvastad már?
Letartóztatták azt a 16 éves fiút, aki lábon szúrt egy magyar rendőrt

Letartóztatták azt a 16 éves fiút, aki lábon szúrt egy magyar rendőrt

Olvadozik a szívünk ettől az ötlettől: nyugdíjasok és ovisok játszanak együtt Budapesten – Fotók!

Olvadozik a szívünk ettől az ötlettől: nyugdíjasok és ovisok játszanak együtt Budapesten – Fotók!

Mínusz 53 fokot mértek Kínában

Mínusz 53 fokot mértek Kínában

Ezért jó, ha be vagy oltva influenza ellen

Ezért jó, ha be vagy oltva influenza ellen

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás