RETRO RÁDIÓ

Lehull a lepel: ezért adjuk fel az újévi fogadalmunkat!





Az egyik lenépszerűbb újévi fogadalom a rendszeres sportolás szokott lenni. Kiderítettük meddig tart ki a fogadkozók lelkesedése és mi lenne a megoldás a hosszú távú sikerre.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.01.05.
Módosítva: 2023.01.11.
fogadalom konditerem edzőterem edzés sport

A szilveszteri bulik alkalmával sokan megfogadnak különféle dolgokat az új évre. Az egyik legnépszerűbb újévi fogadalom szokott lenni az életmódváltással, sportolással kapcsolatos elhatározás. Évek óta megfigyelhető az a tendencia, hogy január első napjaiban szinte ellepik az emberek az edzőtermeket. Ideális esetben ez a lelkesedés hónapokig is kitart, az esetek többségében azonban nem erről van szó. Kiderítettük, mit tapasztalnak az edzőtermekben sportoló emberek és mi lenne a megoldás a fogadalom hosszabb távú megtartására.

edzés, konditerem, Lurdy,
Gyulai Krisztián többéves tapasztalattal rendelkező személyi edző. Fotó: KJ/Metropol

Gyulai Krisztián 8 éve dolgozik személyi edzőként a budapesti Lurdy Házban található teremben.

Januárban mindenki meg szokta fogadni, hogy most vagy soha alapon elkezd mozogni. Egy 30 százalékos növekedés már most van. … Abból kb. a fele megmarad és ők járni fognak, akár hosszabb távon is, de van, aki csak egy bérletet vesz

– árulta el lapunknak a személyi edző.

Az emberek több hibát is elkövetnek, amikor elkezdik beteljesíteni az újévi fogadalmukat. Sokan nagyon nagy célokat tűznek ki, amit szinte lehetetlen elérni. Mások belelátnak az edzésbe olyat, ami nincs. A személyi edző szerint ezekre a problémákra több megoldás is van.

Fontos egy olyan ismerőssel, baráttal lejárni edzeni, aki már régebb óta jár, mert akkor van egy húzóerő, illetve egy edzőt fogadni, aki az első hónapokban tud komoly segítséget nyújtani. Legnagyobb probléma az, hogy egyedül vannak és félnek esetleg vagy mindenki azt hiszi, hogy őket nézik

– hívta fel a figyelmet Gyulai Krisztián.

Az éppen edzők észrevételeire is kíváncsiak voltunk, ezért Csaplovics Pétert is megkérdeztük.

Én nem hiszek abban, hogy kívülről lehet hozni motivációt. Tehát ha valaki magában keres egy belső motivációt, akkor az biztos, hogy ki fog tartani

– állítja Péter, aki egy nyáron kezdett el edzőterembe járni, majd annyira megtetszett neki, hogy azóta is rendszeresen lejár.

edzés, konditerem, Lurdy,
Tevesz Judit eleinte csak időnként járt le edzeni Fotó: KJ/Metropol

A 23 éves Tevesz Judit mindig is sportolt valamit. Eleinte csak heti párszor járt le edzeni, majd annyira megtetszett neki ez az életforma, hogy azóta nemcsak edz, de versenyzik is.

Én általában elég korán reggel szoktam járni edzeni és úgy gondolom, hogy akik így újévi fogadalomként jönnek ők sokszor inkább délután, szóval van, hogy elkerüljük így egymást, de úgy gondolom, hogy azért egy pár hét, egy hónap, másfél hónap után morzsolódik le az, akinek nem elég erős a motivációja

– mondta el lapunknak Judit.

A sportolók között olyan is akad, aki kezdetben nem önszántából, hanem orvosi utasításra kezdett el komolyabban mozogni. Így van ezzel Radics Richárd is, aki saját bevallása szerint régen nagyon kövér volt, de amióta orvosa felhívta a figyelmét arra, hogy milyen veszélyeket tartogat számára akkori életmódja, azóta rendszeresen sportol.

 





 





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: Már össze is gyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz

Menczer Tamás: Már össze is gyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás