RETRO RÁDIÓ

Hoppá, így bővült a BudapestGO





Beépítették a Volánbusz elővárosi járatait is az applikációba.



Megosztás
Szerző: BGA
Létrehozva: 2023.01.30.
ez lesz ma

15 évvel ezelőtt, 2008. január 30-án szenvedett halálos balesetet Selmeczi Roland színész, szinkronszínész. Selmeczi 1993-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Vígszínházhoz szerződött. Ezt követően egy ideig szabadúszóként dolgozott, végül a Soproni Petőfi Színház társulatának tagja lett. Az egyik legtöbbet foglalkoztatott szinkronszínész volt, számos televíziós sorozat és játékfilm főszereplőjének kölcsönözte magyar hangját. Gyakran szólaltatta meg Antonio Banderast, Brad Pittet, Patrick Swayzet, Clive Owent és Viggo Mortensent. A végzetes napon a szolnoki Szigligeti Színházban Hunyadi Sándor: Fekete szárú cseresznye című darabját próbálta, majd néhány órányi pihenés után visszaindult Budapestre. Az M5-ös autópályán Újhartyán magasságában elvesztette uralmát az autója felett és balesetet szenvedett. A színész a helyszínen életét vesztette.

A mai napig nem tudják, pontosan mi történt

Selmeczi az autójával letarolta a vadvédelmi kerítést, elvitt egy segélykérő póznát, az árokba csapódott, két fának is nekiütközött, majd háromszor megpördült és fejre állt. A baleset pontos okát azóta sem sikerült kideríteni, azonban a színész környezete a tragédia előtt aggodalommal figyelte, ahogy Selmeczi Roland túlvállalja magát, és egyik munkából siet a másikba. Kollégái szerint aznap jókedvű volt, ami ritkán fordult vele elő, miután nem sokkal előtte vált el ügyvéd feleségétől.

Selmeczi Roland
Selmeczi Roland autóbalesetben vesztette életét Fotó: Kollányi Péter / MTI

A Volán-járatok is beépültek a BudapestGO-ba

A mindenki által forgatott BKK-s applikációban a vasút és a HÉV járatai után beépítették a Volánbusz elővárosi buszjáratait. Így a felhasználók egy helyen láthatják a buszok aktuális helyzetét, illetve azt is, hogy azok pontosan mikor érkeznek egy megállóba, vagy mikor indulnak onnan. A programban térképen követhető, hogy éppen hol jár a sárga színnel jelölt busz, és mikor érkezik a megállóba, így kiszámíthatóbb lesz a közlekedés. A „járműről tervezek” funkcióval pedig a buszon utazva tervezhetjük meg utunkat.

Itt adhat vért hétfőn

Január 30-án a Közép-magyarországi Regionális Vérellátó Központ (reggel 7 és este 19 óra között nyitva) mellett a Sugár üzletközpontban 12 és 18 óra között lehet vért adni. Ne feledjék: minden egyes véradással három ember életét menthetjük meg!

Új forgalmi rend a Széher úton

Közösségi egyeztetést tart a II. kerületi önkormányzat ma 17 órakor a Széher út és környékének új forgalmi rendjéről. Az egyeztetés a Hűvösvölgyi és a Tárogató út találkozásánál, a volt IBS parkolóban lesz. Minden érdeklődőt várnak.

Hétköznap éjszaka nem jár a 6-os villamos, pótlóbusz közlekedik helyette Fotó: Jászai Csaba

Így közlekedünk ma:

Busz pótolja éjjel a 6-os villamost

A máról virradó éjszakától kezdve, egészen a csütörtökről péntekre virradó hajnalig ismét pótlóbuszok járnak éjszaka a 6-os villamos helyett. A BKK felhívja a figyelmet: a 6-os villamospótló autóbusz a közúton közlekedik és a Széll Kálmán tér felé nem áll meg a Margitszigetnél. A 931-es autóbusz ezeken az éjszakákon Pest felé a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg.

Delegáció közlekedése miatt tilos lesz megállni az alábbi helyeken és időkben:

  • 6 órától 9 óra 30 percig az V. kerületben, a Szalay utca mindkét oldalán a Honvéd utca és a Kossuth tér között, illetve a Balassi Bálint utca park felőli oldalán a Stollár Béla utca és a Markó utca között;
  • 7 órától 13 óráig a XIV. kerületben, a Hermina út 45. szám előtt 50 méter hosszan, valamint a Pálma utca páros oldalán a Hermina úttól 50 méter hosszan;
  • 8 órától 14 óráig az I. kerületben, a Hunyadi János út páratlan oldalán a Gimnázium utcától felfelé 50 méter hosszan;
  • 15 óráig az V. kerületben, a Széchenyi téren az MTA előtti nagy parkolóban, valamint a Mérleg utca páros oldalán a Széchenyi tértől 10 méter hosszan.

Útszűkület nehezíti a közlekedést:

  • hétfő estig a VII. kerületben, a Síp utcában, a Dohány utca után, mert csatornát javítanak.
  • kedd estig a XIV. kerületben, a Stefánia úton, a Hungária körút felé a Thököly útnál csatornajavítás miatt.
  • kedd estig a IV. kerületben, a Nádor utcában a Csokonai utcánál, mert javítják a csatornát.
  • kedd estig a XIX. kerületben, a Karinthy Frigyes utcában a Benczúr utcánál – ki nem találják – csatornajavítás miatt.
  • szerda estig a XXII. kerületben, az Anna utcában a Vihar utcánál, szintén csatornajavítás miatt.

Lezárták a buszsávot a Váci úton befelé a Victor Hugo utca előtt az M3-as metró felújítása miatt.

Sávzárásra számítsanak kedd estig a XIII. kerületben a Reitter Ferenc utcában befelé, a Mór utca előtt, mert csatornát építenek (de legalább itt nem javítanak).

Lezárták a XII. kerületben a Ráth György utcát a Csaba utca és a Határőr utca között, mert beszakadt az útpálya.

Programajánló

Somló Dávid és Vass Imre 3 évvel az IITTHHOONN című lakásboncoló hálószoba előadásuk után januárban újra hazatérnek és a színházakat is megviselő jeges állapotokra való megfeledkezés apropóján, az otthonuk melegébe invitálnak bennünket. A XI. kerületi magánlakáson az OOTTHHOONN című előadást mutatják be. Az előadások hétfőtől péntekig este 7 órakor kezdődnek. A lakás befogadóképessége 15 fő.





 





Ezeket olvastad már?
Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás