Felháborító! Így kerülné el a veronai busz sofőrje, hogy kártérítést kelljen fizetnie





A börtönbüntetés mellett az ítélet kártérítést is tartalmaz, amely után most a gyászoló családoknak kell futniuk.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.19.
buszbaleset kártérítés pereskedés Veronai busztragédia

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a veronai busztragédiáért felelősségre vont sofőr Magyarországon töltheti le hat éves fogházbüntetését

A veronai buszbaleset helyszíne, a buszból nem maradt semmi, teljesen kiégett Fotó: VIGILI DEL FUOCO HANDOUT

Az áldozatok hozzátartozói most nagy kártérítést akarnak a sofőrtől, de nagyon úgy tűnik, V. János előrelátó volt, így könnyen lehet, hogy egy forintot sem tudnak majd behajtani rajta.

Bár a túlélőknek és a családtagoknak a biztosító már fizetett, a sofőr ellen meghozott olaszországi ítélet a börtönbüntetés mellett kártérítést is tartalmaz. Csakhogy az érintettek automatikusan nem juthatnak hozzá, polgári pert kell indítaniuk itthon, hogy behajthassák az olasz határozatban foglaltakat – számolt be róla a Blikk.

Biztos forrásból a tudomásomra jutott, hogy V. János nevén Békéscsabán volt egy lakás, amit a baleset után eladott, de egy nyaralóról is hallottam. Utána az élettársa azóta vásárolt házában laktak együtt, ahol szeptemberben őrizetbe vették. Ha elítélik az autópálya megvádolt alkalmazottait is, akik ellen még folyik az eljárás, az esetükben a felelősségbiztosító fogja állni a kártérítés rájuk eső részét, ezt viszont most V. Jánosnak a magánvagyonából kellene kifizetnie. Csakhogy a jelek szerint megszabadult mindenétől

– magyarázta Szendrei Endre, aki az unokahúgát veszítette el a balesetben.

Ha nem lesz mit behajtani a sofőrön, a gyakorlat szerint megterhelhetik a jövőbeni járandóságait, le lehet tiltatni majd a fizetéséből is. De mivel V. János munkaidőben, alkalmazottként követte el a bűncselekményt egy cég járművével, felmerül, hogy a munkaadónak kell tudni bizonyos mértékig felelősséget vállalnia az alkalmazottja cselekedetéért. Így tehát még lesz bőven mit tisztázni a bíróságon, az áldozatok családjainak hosszadalmas bírósági procedúrái a sofőr elítélésével tehát még messze nem értek véget.

Ha visszarendeznék V. Jánosnak a tragédia idején lévő vagyoni helyzetét, feltehetően még akkor sem tudná törleszteni a számlát. Az összeg minden személyre összegszerűen meg van állapítva, összességében a százmilliós tételt bőven elérheti.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás