Ez a leghajmeresztőbb orgazmus titka – elárulta egy szakértő





Jól ismerjük a meditáció egészségügyi előnyeit. De hallottál már a szexuális meditációról, ami képes új szintre emelni az átélt gyönyört?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.12.
szexuális meditáció

Tanulmányok kimutatták, hogy a meditáció segít csökkenteni a stresszt, javítja az alvás minőségét és fejleszti az öntudatot. Létezik szexuális meditáció is, amelyről annak szakértője, Christine Marie Mason beszélt.

Az orgazmus átélésének is vannak fokozatai (Fotó: Shutterstock)

A szexuális meditáció az a gyakorlat, amikor teljesen jelen vagy és ráhangolódsz önmagadra, a partneredre és arra, amit együtt létrehoztok. A gyakorlat arra is képessé tesz, hogy jobban megismerd a tested, és felfedezd, mely érintésre hogyan reagál. „Azáltal, hogy mélyrehatóbb tudatosságot viszünk a legintimebb pillanatainkba, örömünk elmélyül, ezt akár a szex spirituális élményének is nevezhetnénk” – magyarázta Mason.

Ahogy a klasszikus meditációnál, úgy itt is az első alkalmak a legnehezebbek, nem könnyű ugyanis koncentrálni – írja a purewow.com. Mason azt javasolja, hogy tűzzünk ki egy célt, például az élmény befogadását. Egyeztessünk partnerünkkel, hogy ezúttal adni vagy kapni szeretnénk inkább, illetve pontosan mely mozzanatban merülnénk el.

Maga a szexuális meditáció lassú, mély lélegzetvételekkel kezdődik, mely közben az érintett önmagát figyeli, és megfogalmazza az érzéseit. Ezt a figyelmet kell fenntartani, és akár mindkét fél is elmerülhet a meditációban. Az első érintéseknek óvatosnak kell lenniük, akárcsak egy felfedezőút során. A partnerek aktus közben beszélhetnek is az élményeikről, a lényeg, hogy a helyzetre koncentráljanak. A szakember szerint a nők gyakran azért nem jutnak el a csúcsra, mert nem tudják megélni az adott pillanatot, kis gyakorlattal azonban képesek lesznek a jelenben maradni. A szexuális meditáció szépsége abban rejlik, hogy nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy kipróbáld. Valójában csak arról van szó, hogy kordában kell tartanod az elméd.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás